Mer fisk i ån. Foto: Läsarbild

Nu nappar det (ännu mer!) i Bällstaån

Mitt i Sundbyberg berättade för ett par veckor sedan om den otippade fiskelyckan i Bällstaån. Nu skickar en läsare fler bildbevis på att det förorenade vattnet trots allt får firrar att trivas.

  • Publicerad 16:24, 8 nov 2016

Tomas Ahlund från Lilla Albys öringfynd i vattnet under Bällsta bro förvånade många.

Men inte alla. I ett mejl till Mitt i Sundbyberg skriver läsaren Linnéa att hon och hennes pojkvän flera gånger fiskat och fått napp i ån, bland annat från gångbron i trä.

”Vi har fått upp runt 12-15 fiskar på tre gånger vi varit dit och fiskat (i juni o juli). Vi har fått gäddor, abborrar o två andra sorter som jag inte kommer på namnet på”, skriver hon.

Denna fiskades upp i ån.

Paret har också sett och matat mindre fiskar vid Bällsta bro. ”Så jag är förvånad att det sägs vara fisktomt”, skriver Linnéa.

Fiskarna hamnade dock inte på parets tallrikar på grund av gifterna i vattnet. Men något fiskeförbud råder inte i ån.

 

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är polisens största bil – plats för sex hästar

Nyheter "Som en polisstation på hjul" Här är Stockholmspolisens nya radiobil som kan köra ut sex hästar och sju poliser samtidigt vid större uttryckningar eller i sökandet efter försvunna personer.tisdag 24/11 12:09

Nya större Örskolan ett steg närmare

Nyheter Byggplanerna har väckt stora protester Trots många synpunkter tar staden nu ett stort steg mot nya Örskolan som ska ta emot 630 elever. Men tidigast 2024 kan skolan öppna.måndag 23/11 14:10