Nu målas Kronobergsväggen om igen

Stockholms första lagliga gatukonstvägg får nytt liv. Den här gången är det konstnären Amara Por Dios som målar om väggen på Kronobergsgatan.

  • Publicerad 14:51, 24 maj 2016

Kollektivet Livet har sedan 2008 visat konst på väggen på Kronobergsgatan, som blivit lite av en institution för Kungsholmsborna.

Strax efter politiska maktskiftet 2014 målades Stockholms första lagliga gatukonstverk på väggen. Sedan dess har den målats om en gång och blivit en van syn för flanörer på Kronobergsgatan och Fleminggatan intill.

Nu är det dags igen då Londonbaserade konstnären Amara Por Dios sätter tänderna, och sprejburkarna, i väggen.

– När jag först såg väggen tänkte jag totempåle eftersom den är väldigt avlång. Jag ville ha något väldigt färgglatt med mycket form. Det är fyra ansikten som man ser mitt framifrån. Sen kan man se lite fler om man tittar noga, säger hon.

Det hela ska vara klart på torsdag och gatukonstkonnässörerna kan känna ingen hennes stil från den stora graffiti-målningen på nu rivna Kolinsborg vid Slussen. Och det kan bli fler målningar i Stockholm innan hon åker hem igen i mitten av juni.

– Det är kul att det börjar hända grejer i Stockholm sedan nolltoleransen skippades. jag hoppas kunna måla lite mer innan jag åker tillbaka till London, säger hon.