Nu tillkommer flera resmål från Arlanda. Foto: Mostphotos

Nu kommer Ryanair till Arlanda

Irländska lågprisbolaget Ryanair etablerar på Arlanda inför vintersäsongen 2021 och kommer att flyga till och från ett tjugotal Europa-destinationer.

  • Publicerad 14:24, 6 maj 2021

Inför vintersäsongen 2021 börjar Ryanair flyga från Arlanda med 21 Europa-destinationer. Flera av dessa är nya destinationer från Arlanda.

Det innebär att Arlanda får ytterligare närmare 90 avgångar i veckan.

– Det stora antalet destinationer är ett viktigt tillskott och komplement till våra flygplatsers befintliga utbud, säger Charlotte Ljunggren på Swedavia i ett pressmeddelande.

I samband med lanseringen av de nya linjerna etablerar Ryanair en ny bas på Arlanda. Två flygplan kommer att vara stationerade där. Dessutom kommer flygbolaget att trafikera Malmö och Göteborg från Arlanda för första gången.

– Tillgängligheten kommer att vara viktig i återstarten efter pandemin och fler direkta flyglinjer är viktigt för tillväxten i regionen och besöksnäringen i hela Sverige, säger Charlotte Ljunggren.

Bland destinationerna finns bland annat resmål som London, Malaga, Bryssel, Milano, Warszawa och Wien.

2020 ett svart år för Arlandaflygen

Flygresandet minskade på Arlanda under 2020 med 75 procent till 6 535 000 resenärer jämfört med föregående års 25 643 000 resenärer.

Utrikesresandet minskade under samma år med 76 procent medan inrikesresandet minskade i något mindre omfattning, med 67 procent.

Källa: Swedavia

Visa merVisa mindre

Elkrisen: Sotare har aldrig varit mer populära

Nyheter Säkerhet. Tips till nybörjare vid kaminen En smärre ekonomisk kris har lett till ökade elkostnader och att ved nu säljs som smör. Alla vill kunna elda hemma. Kenneth Fröström har varit sotare i 40 år: "Jag har aldrig varit med om något...onsdag 5/10 6:00

Ny kostnad att ladda på kommunens stolpar

Nyheter Beräknas ligga på fyra kronor per kWh Från och med den 10 oktober kommer kommunen att ta betalt för ladda bilen vid laddstolparna.tisdag 4/10 20:28

Ett barn och en vuxen rånades i Märsta

Nyheter Två rån i Märsta på fredagskvällen Ett barn och en man utsattes för rån under fredagskvällen. Polisen kunde gripa två berusade män som misstänks för två fall av rån.måndag 26/9 9:55