Agneta Mongård, 66, Bagarmossen. "Jag tycker det är bra. Stora resurser går åt till att dela ut varje dag, det är slöseri. För mig spelar det ingen roll om posten kommer i dag eller i morgon." Foto: Patrik Wirén

Nu kommer posten varannan dag

Från och med i dag börjar Postnord dela ut brev i söderort varannan dag. "Huvudsaken är att den kommer rätt", säger Margareta Udde i Högdalen.

  • Publicerad 09:09, 25 okt 2021

För mig spelar det ingen roll om posten kommer i dag eller i morgon.

Den nya strategin har redan rullats ut i stora delar av landet, däribland norra Stockholm. I söderort börjar Postnord dela ut post varannan dag från 25 oktober. De menar att det handlar om att möta en ny sorts efterfrågan.

Paket delas ut varje dag, men eftersom svenskarna skickar allt mindre brev till varandra är det inte motiverat att jobba på samma sätt som förr.

Förberett i ett år

Brevbärarna fortsätter som vanligt, men kommer att gå olika rundor beroende på vilken dag det är.

– Vi har jobbat systematiskt i nästan ett år för att alla medarbetare ska ha rätt förutsättningar att genomföra förändringen med högsta kvalitet för alla kunder och mottagare i Stockholm syd, har Sophie Överfjord, chef för region Stockholm syd, sagt i en kommentar.

– Vi ska alla göra vårt absolut bästa för att lyckas med denna stora förändring direkt från start.

Mikkel Ørstedholm, 48 år, Gubbängen. ”Det är toppen. Det känns helt onödigt att ha utdelning varje dag. Det finns inget man får per brev som inte kan vänta en dag till.” Foto: Mattias Kamgren

Roland Stjärnfeldt, 68, Årsta. "Jag är inte representativ då jag inte öppnar breven varje dag. Men jag kan tycka att det är otroligt att man minskar på en sådan samhällsservice som det faktiskt är." Foto: Ursula Dahlberg

Påverkas inte

För Agneta Mongård i Bagarmossen gör det inget att Postnord inte kommer varje dag.

– Stora resurser går åt till att dela ut varje dag, det är slöseri. För mig spelar det ingen roll om posten kommer i dag eller i morgon, säger hon.

Margareta Udde i Högdalen påverkas inte nämnvärt.

– Man får inte så mycket post numera så jag tycker det är bra med varannan dag. Huvudsaken är att den kommer rätt, säger hon.

Roland Stjärnfeldt från Årsta är dock inte lika positiv, även om han själv inte berörs.

– Jag kan tycka att det är otroligt att man minskar på en sådan samhällsservice som det faktiskt är, säger han.

Margareta Udde, 79, Högdalen. "Man får inte så mycket post numera så jag tycker det är bra med varannan dag. Huvudsaken är att den kommer rätt. Foto: Ursula Dahlberg

Varannan dag från och med 25 oktober

Botkyrka

Haninge

Huddinge

Nacka

Nykvarn

Nynäshamn

Salem

Stockholm

Södertälje

Tyresö

Värmdö

Källa: Postnord

Visa merVisa mindre