Premiärkvällen. Eva Möller tillsammans med Kai Sundquist och flamencodrottningen Pia ”del Norte” Pohjakallio. Foto: Musikcentrum Öst, pressbild

Nu kommer populära småbarnskonceptet till Bagis

Sedan 2017 har Efterhäng gjort succé på olika håll i Stockholmsområdet. Nu är det Bagarmossens tur att få ta del av konserter och häng efter förskolan. Samtidigt blir det ett sätt att undvika den beryktade "helvetestimmen".

  • Publicerad 11:13, 7 sep 2021

Helvetstimmen är den tid som infaller mellan hämtning på förskola och middagen. En tid på dygnet som för många småbarnsföräldrar präglas av trötthet, rastlöshet och irritation.

Med Efterhäng ska en onsdag i månaden i stället fyllas med mys och musik på en scen nära hemmet. Idén är att ta bra kulturupplevelser till barnfamiljernas närområde mitt i vardagen, förklarar Mia Ternström på Musikcentrum Öst som står bakom satsningen.

– Vi vill tillgängliggöra livemusik och samtidigt ge de yngsta en upplevelse av att få gå på en riktig konsert, säger hon.

24 konserter på sex scener

Trots pandemin kunde Efterhäng – som föddes redan 2017 – även genomföras 2020, om än i anpassad form. Vanligtvis är myset och maten en stor del av upplevelsen, men nu hamnade i stället själva konserterna i fokus.

Även i år behöver arrangörerna anpassa arrangemanget efter rådande restriktioner. Exakt vad det innebär skiljer sig mellan de sex scenerna runt om i Stockholm, utifrån de egna förutsättningarna.

Mia Ternström passar på att föra fram just arrangörerna, en yrkesgrupp som hon menar lidit svårt under pandemin.

– Det har inte varit lätt för dem att få det att gå ihop. Därför är det extra kul att vi, med hjälp av ekonomiskt stöd från staden och Botkyrka, kan göra det här, säger hon.

Förutom Bagarmossen Folkets Hus blir det även konserter i Vällingby Folkets Hus, Midsommargården, Spånga Folkan, Hjorthagens Kulturhus och Biograf Sländan i Tullinge. 

Här blir helvetestimmen efter föris till karneval

Efterhäng i Bagarmossens Folkets hus

Onsdag 8 september

Pling, Tuut, Ta-ria Takata!

Onsdag 6 oktober

Mekaniska orkestern

Onsdag 10 november

Sambalelê

Onsdag 8 december

Julshow! med Vattenmannen & Speed

Tid: Samtliga konserter börjar klockan 16:30.

Pris: 50 kronor per person (barn under två år gratis).

Visa merVisa mindre