787 500 kronor har konstverket kostat skattebetalarna. Foto: Tengbom arkitekter (Skiss) & Jan Stenberg (illustration)

Nu kommer Ping Pong till kommunen

Nu kommer Ping Pong till Upplands-Bro kommun. Ni vet det offentliga konstverket som ska installeras sju meter upp i luften intill den nya sporthallen vid Ekhammarskolan. Efter helgen inleds arbetet med att få den blåa figuren på plats.

  • Publicerad 15:36, 18 dec 2020

Så kom dagen då sommarens mest omdebatterade konstverk slutligen når kommunen.

Nu uppger Upplands-Bro att installationen av ”Ping Pong” inleds nu på måndag den 21 december.

Med anledning av pandemin är det inte möjligt att samla till några festligheter just nu, men den nyfikne kan följa installationen via en livesändning under måndagen.

Kommunen skriver:

”Se livesändning från monteringen av verket via facebooksidan Kultur Upplands-Bro. Här kommer kommunen att livesända några minuter åt gången klockan 13:00 och klockan 16:00. Sändningarna ligger kvar på facebooksidan och kan även ses i efterhand.”

– I vår policy om offentlig konst står bland annat att konsten ”ska ha ett bestående värde och ge utrymme för strömningar inom den samtida konsten”. Ping Pong har skapat lokala diskussioner i sociala medier och även lett till medial debatt – innan verket ens är på plats. Det tycker jag är spännande och visar att offentlig konst berör, säger Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i en kommentar.

En invigning är planerad att äga rum den 21 mars 2021.

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38