Ett avslut? I fem år har Kenny försökt avsluta sin karriär. Men likt gudfadern dras han tillbaka när han trodde att han var ute. Nu hoppas Enskedespelaren att avslutet sker på "hans" arena – Friends. Foto: Sacharias Källdén

Nu kommer Kenny Pavey hem för att avsluta karriären

Det är med blandade känslor Enskede IK:s Kenny Pavey ställs mot sitt forna lag AIK i Svenska cupen. Dels hoppas han på vinst, men allra helst hoppas han kunna avsluta karriären på "sin" arena.

  • Publicerad 19:50, 4 nov 2019

Det är som gudfadern. Man blir indragen igen när man trodde att man var fri.

Ett sista Stockholmsderby ska spelas innan vintern drar in över stadens fotbollsarenor när division 2-laget Enskede IK "tar emot" allsvenska jätten AIK i Svenska cupen – på AIK:s hemmaarena Friends.

Det lär bli en minnesvärd upplevelse för alla spelarna i Enskede IK. Inte minst för Kenneth "Kenny" Pavey, EIK:aren som spelade i AIK under flera säsonger och var en av nyckelspelarna i Solnalagets guldtrupp 2009.

– Det här är nog lika stort för de andra spelarna som det är för mig. En chans att få spela på nationalarenan kan bli höjdpunkten i karriären för några av dem, säger han.

Hemma, fast borta

Att Enskede IK skulle ta emot AIK har varit känt ett tag, men matchen har fått skjutas upp flera gånger. Efter att ha konstaterat att Enskede IP inte håller för spel i november, beslutades att matchen ska spelas på Friends Arena, med Enskede IK som hemmalag.

– Enskede har aldrig spelat mot AIK tidigare. Sedan kommer jag hit i sex-sju månader och av alla lag lottas vi mot AIK. Det känns som att allt hänger ihop för att jag ska få avsluta min karriär på min gamla arena, säger Kenny.

Han berättar att han har försökt avsluta sin spelarkarriär i fem års tid nu, men att han alltid hamnar i en spelarposition på ett eller annat sätt.

– Det är som gudfadern. Man blir indragen igen när man trodde att man var fri, säger han och skyller på att kroppen är i toppform.

– Men 40 är en bra ålder att avsluta på, trots allt, tillägger han.

Coach. Kenny ser sig gärna som fotbollstränare i framtiden. Foto: Sacharias Källdén

Det är dags. Enskede IK tar emot den allsvenska jätten AIK i Svenska cupen på Friends arena. Foto: Sacharias Källdén

Det kommer bli en tuff match.

Har startat sin tränarkarriär

Kenny var övertygad om att han hade avslutat sin karriär med Vasalunds IF i våras, men efter att ha blivit erbjuden ett kontrakt som spelare på deltid med Enskede IK valde han att tacka ja. Anledningen? Han blev även tränare för ett av klubbens ungdomslag.

– Jag gillar det! Men nu måste jag börja välja vilket av det jag vill göra i framtiden. Jag är här alla dagar i veckan, antingen för att träna andra eller träna själv. Jag ser de här väggarna oftare än vad jag ser min familj, säger han.

Vill du satsa på tränarkarriären?

– Absolut. Jag skulle vilja träna ett lag på högre nivå för jag tror jag kan vara lite tuffare mot de äldre grabbarna.

"Oh, you're the love of my life, oh Kenny Pavey" går en gammal AIK-ramsa. Så det lär vara många AIK-fans som väntar på sin gamla älskling i publiken på Friends Arena den 9 november. Men intet nytt, egentligen, menar Kenny.

– Jag har spelat mot AIK några gånger tidigare och det är alltid speciellt. Jag tror AIK-fansen vet hur jag är, så det lär nog bli en del skratt, säger han.

Och spelarna?

– Det är en del gamla lagkamrater som fortfarande spelar i AIK, så det ska bli kul att återse några kända ansikten. På det stora hela ska det bli skönt att få komma hem igen.

Vinner ni?

– Vi är tre divisioner under dem, och de var en av utmanarna till att vinna SM-guld i år. Så det kommer bli en tuff match, avslutar han.