108 barn får plats på den nya förskolan. Foto: Mostphotos

Nu klubbas ny förskola på Stora Essingen

Stora Essingen ska få en ny förskola med plats för 108 barn. Platsen blir Essingeskolans skolgård. – Det är en permanent och långsiktig lösning och det är precis vad Stora Essingen behöver, säger Arvid Vikman (S), ordförande i stadsdelsnämnden.

  • Publicerad 12:54, 11 maj 2018

Ända sedan förskolan Skogsmarken var tvungen att stänga eftersom förskolan inte beviljades permanent bygglov har förskoleplatserna på Stora Essingen varit ett problem.

När stadsdelsnämnden sammanträder 24 maj kommer politikerna fatta beslut om att godkänna en ny förskola på Stora Essingen som har plats för 108 barn. Förskolan ska också få eget tillagningskök.

Den nya förskolan kommer att ersätta förskolorna Galaxen samt Vängåvan där den sistnämnda bara har ett tillfälligt bygglov som upphör i november 2020. Dessa förskolor har idag plats för cirka 70 barn.

– Situationen har under många år präglats av tillfälliga lösningar och det har vi sett vad det kan innebära. Föräldrarna på Stora Essingen och alla de som funderar på att flytta till Stora Essingen måste kunna känna sig säkra på att det finns plats i förskolan, säger Arvid Vikman.

Klar till 2021

Enligt tidsplanen ska förskolan kunna stå klar till vårterminen 2021. Arvid Vikman säger att stadsdelen kommer att klara situationen fram till dess.

– Ja, vi har löst de problem som har uppstått och lösningarna kvarstår och vi har platser, men jag har förståelse för att att många föräldrar har fått det tuffare.