Sedan 2017 har Anna-Lena Arreborn och Tomas Tengmark varit en del av biografens historia eftersom duon då började veva filmer igen på Sturegatan. Nu laddar man inför en fullspäckad höst där man ska köra filmer flera dagar i veckan och för 50 personer i salongen.

– Vi kommer satsa mycket på film under hösten efter det här pandemiåret då mycket har varit inställt, säger Anna-Lena Arreborn.

Det har visserligen visats film på Bristol under hela året, men i en mindre skala. Bara på helger och bara inför åtta personer åt gången i salongen. Många premiärer har också ställts in med kort varsel.

– Så vi har inte riktigt kunna planera. Men nu är hela branschen på gång igen och det kommer nya filmer igen, så nu känner vi att vi kan köra på, säger Anna-Lena Arreborn.

Från sista helgen i augusti är planen att det blir visningar fyra-fem dagar i veckan. Den helgen är det också premiär för bland annatThe Father med Anthony Hopkins och Svenska Tigrar om fotbollstalangen Martin Bengtsson.

Senare i höst kommer Wes Andersons The French Dispatch äntligen få premiär liksom senaste Bond-filmen. 

Förra sommaren byggdes en läktare på Bristol där biostolarna skruvades upp. En mäktig röd vägg möter nu äntligen besökarna på Sturegatan igen.

– Det är lite speciellt för det har aldrig varit fullt i salongen efter renoveringen. Så nu ser vi fram emot hur det blir på riktigt när det är full rulle, säger Anna-Lena Arreborn.

Riktigt full rulle blir det inte från start dock. Bristol följer alla rekommendationer kring covid och kan till en början fylla 50 av sina 144 platser i salongen.

– Det kommer bli bra avstånd. Vi har stora lokaler med mycket utrymme i foajén och så, säger Anna-Lena Arreborn.

Under september är Bristol också värd för tre filmfestivaler: Timeless, Nordens enda filmfestival för klassiker, Panoramica, med det bästa från latinamerika samt Asian Film Festival.