Dator eller smartphone krävs. Foto: mostphotos

Nu kan sörjande äldre i Farsta stöttas digitalt

En digital grupp för sörjande seniorer startar nu i Farsta. Det är Farsta seniorerverksamhet som står bakom satsningen i samarbete med Svenska kyrkan.

  • Publicerad 13:30, 19 mar 2021

Den 25 mars är det premiär för den digitala gruppen för sörjande seniorer. Gruppen riktar sig till de som mist någon närstående under de senaste tre åren. Med enkel teknik kommer gruppen kunna träffas digitalt en gång i veckan under hela våren. En smartphone eller dator med internetuppkoppling är det enda deltagaren behöver.

– Tyvärr kan några bli utanför om de inte kan tekniken, men jag vet att de är många som kan och är tekniskt duktiga, säger Hannes Hellgren, samordnare för seniorverksamhet i Farsta.

Ett försök

Gruppen är ett samarbete mellan Svenska kyrkan i Farsta och Farsta stadsdelsförvaltningens seniorverksamhet. De digitala träffarna kommer att genomföras av en diakon från Svenska kyrkan. Seniorverksamheten hoppas på att kunna fortsätta bedriva någon form av organiserat stöd för äldre även när pandemin är över men då nödvändigtvis inte digitalt.

—Vi hoppas att det blir uppskattat och att vi kan fortsätta även efter pandemin. Det finns ett behov hos de äldre att prata med andra, säger Hannes Hellgren.

Eftersom det inte går att träffas tvingas seniorverksamheten att tänka om.

—Detta blir som ett test, vi har inte gjort något liknande förut, säger han.

Anmälan kan göras på Farsta seniorsverksamhets facebooksida eller Hannes Hellgren på 08-508 183 39.

Anmälan

Delta. för mer information eller anmälan se Farsta seniorsverksamhets facebooksida eller kontakta Helene på 08-508 196 29 eller Hannes på 08-508 183 39

Start 25 mars klockan 13.

Teknik du behöver en dator eller smartphone

Visa merVisa mindre