Nu kan de som inte bör gå ut bland många människor få hjälp med veckohandling. Foto: Mostphotos

Nu kan Sollentunas äldre få hjälp med handling

Nu är Sollentuna kommuns och FRG:s handlingshjälp till 70-plusare och personer i andra riskgrupper igång. Hjälpen gäller inköp av livsmedel och receptfria mediciner och kan erbjudas en gång i veckan. Den som vill ha hjälp ska höra av sig till kommunens kontaktcenter.

  • Publicerad 20:21, 31 mar 2020

Lokaltidningen Mitt i berättade i går morse att Sollentuna kommun och FRG, Frivilliga Resursgruppen i Sollentuna, hade inlett ett samarbete i den rådande coronakrisen.

FRG Sollentuna rycker in – handlar mat och medicin åt äldre

Hjälp med veckohandling

Det har nu alltså kommit igång vilket innebär att äldre personer och personer i riskgrupperna erbjuds hjälp med veckohandling av livsmedel och receptfria mediciner.

Hjälpen vänder sig till dem som är över 70 år och som klarar av att handla i vanliga fall men som på grund av coronaviruset  inte ska vistas bland många människor, och som inte har någon anhörig som kan hjälpa till.

Fakta

Så här går handlingshjälpen till

Kontakta kommunens kontaktcenter på 08-579 210 00 och välj knappval 1.

Kontaktcenter kommer i första hand guida dig i hur du beställer mat och receptfria mediciner på webben. Om du av någon anledning inte kan handla mat på webben kommer kontaktcenter att ta emot din inköpslista och kommer att be dig lämna uppgifter så som namn, telefonnummer, personnummer och adress.

Kontaktcenter skickar sedan beställningen till FRG som genomför handlingen, efter kontakt med dig då ni bestämmer tid för att lämna varorna.

FRG ska alltid legitimera sig med FRG-legitimation när de kommer.

Betalningen sker genom att Sollentuna kommun skickar hem en faktura till dig. Personalen från FRG kommer aldrig att be dig om kontanter eller bankkort

Kommunen och FRG ber om förståelse om varan inte finns inne. FRG har inte möjlighet att handla i olika matvarubutiker eller Apotek.

Källa: Sollentuna kommun
Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Delvis fjärrundervisning på gymnasiet i nästa vecka

Nyheter Beslutet togs efter dialog med regionens smittskydd I torsdags meddelade regeringen att gymnasierna ska bedriva en kombination av fjärr- och närundervisning. Från och med i morgon, den 25 januari, är det därför delvis fjärrundervisning som gäller på...söndag 24/1 13:38

Halkolyckorna ökar – 30 procent fler benbrott

Nyheter Det här ska du tänka på innan du ger dig ut Olyckor kopplade till halka ökade under förra veckan. Det här kan du tänka på innan du ger dig ut på isiga och snöiga gator.söndag 24/1 6:15

"En prioriterad fråga"

Nyheter Thunes (M) lovar att Alliansen är fortsatt positiva Anledningen till att kommunen drog i bromsen när det gäller Norrvikens sjösportcenter under hösten i fjol var att de anbud som hade kommit in översteg budgetramen, förklarar kommunstyrelsens...lördag 23/1 9:20