Miljöpartiet i Stockholm ber nu Siyamak Sajadian Sasanpour (MP) att lämna sin post Foto: Maria Lilja

Nu kan MP-kommunalrådet tvingas avgå

Siyamak Sajadian Sasanpour (MP) har utretts intern på stadshuset för bland annat mobbning, och kränkande behandling. Nu ber Miljöpartiet i Stockholm honom att lämna sin post.

  • Publicerad 09:40, 6 dec 2017

Resultatet av den internutredning rörande kommunstyrelsens vice ordförande, Siyamak Sajadian Sasanpour (MP), som pågått under ett par månaders tid presenterades under ett extrainsatt kommunstyrelsemöte under tisdagen.

Där framkom att han under en längre tid, minst ett år, har ägnat sig åt kränkande behandling och mobbning av medarbetare på hans avdelning. Flera personer ska ha blivit utsatta vilket Mitt i tidigare skrivit om.

Bland annat har Siyamak Sajadian Sasanpour tvingat till sig kindpussar av kvinnor på stadshuset och hotat med att han skulle kunna säga upp folk om de inte gjorde som han sa.

Utredarna till rapporten ska också ha berättat att flera personer har backat från att vittna när de insåg att de skulle behöva stå med sina namn inför kommunalrådet, något som utredarna själva berättade att de aldrig varit med om. De beskriver även att det på avdelningen finns en ”organisationskultur som andas tydlig rädsla”, enligt en källa som Mitt i pratat med.

Ett läkarutlåtande ska även ha visat att en person sjukskrivits på grund av de trakasserier som pågått.

Miljöpartiets distrikt i Stockholmsregionen kräver nu att Siyamak Sajadian Sasanpour lämnar sin post.

Även de övriga partioerna i stadshuset kräver att han lämnar jobbet.

– Om han inte avgår är vi beredda att vidta ytterligare åtgärder som att dra in hans arvode, säger Mikael T Eriksson, kommunstyrelsen ordförande.

Hur länge har du känt till de här kränkningarna?

– Rapporten tittar två år tillbaka men det framgår också av den att de här kränkningarna har pågått sedan 2007. Det har inte varit lika intensivt tidigare, men problemen har funnits i olika form. Jag har dock inte insett vidden av det som nu har kommit fram och inte förstått systematiken i kränkningarna, för det kan jag bara beklaga, säger Mikael T Eriksson.

Siyamak Sajadian Sasanpour har dock ännu inte själv kommenterat hur han ställer sig till kravet.

Mitt i Sundbyberg har Siyamak Sajadian Sasanpour utan att få svar.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nya återvinningen överklagad igen

Nyheter Stockholm riktar kritik mot Solna och Sumpan En ny återvinningscentral i Sundbyberg kan dröja ytterligare sedan bygglovet överklagats igen. Samtidigt riktar politiker i Stockholm kritik mot Solna och Sumpan för att en återvinning inte har...tisdag 19/1 1:15

Bussar fortsätter ersätta tvärbanan

Nyheter Skulle börjat rulla i december Trots löfte om att tvärbanan skulle vara igång före jul fortsätter ersättningsbussar att trafikera sträckan mellan Alvik och Bromma flygplats. Enligt SL rör det sig om någon vecka kvar.måndag 18/1 11:34

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15