Stipendium. Parisa Liljestrand (M), kommunstyrelsens ordförande, hoppas att stipendiet ska uppmuntra fler till att engagera sig i miljöfrågor. Foto: Pi Frisk

Nu kan man söka miljöstipendium

Vallentuna kommun tar nu emot nomineringar till årets miljöstipendium. Senast första oktober kan man söka.

  • Publicerad 11:41, 12 aug 2020

Vallentuna kommun meddelar att de nu tar emot ansökningar till årets miljöstipendium. Senast den första oktober kan privatpersoner, markägare, skolor och organisationer nomineras för utmärkelsen på 23 000 kronor.

Fjolårets pris gick till second hand-butiken Kupan, som drivs av Röda kors-kretsen. Motiveringen till utmärkelsen var då att Kupan arbetar för återbruk och återvinning, samt att de är en föregångare i miljömedvetenhet.

Kommunstyrelsens ordförande, Paris Liljestrand (M), säger till VallentunaDirekt att utmärkelsen är ett sätt att uppmärksamma fler på miljöfrågor.

– Det görs många bra saker av organisationer och privatpersoner och det här stipendiet är ett sätt att uppmuntra sådant. Det ska bidra till att skapa en hållbar miljö för oss alla, säger hon.

Återbruk och uppfinningar

Vem som ska få priset beslutas av kommunstyrelsen i Vallentuna, som även bestämmer stipendiets storlek. Det delas sedan ut under kommunfullmäktige året därpå.

Vallentuna kommun meddelar att insatser som vägs in är natur- eller vattenvård, klimatarbete, återvinning och återbruk, inomhusmiljö, utveckling och test av innovationer, miljöutbildningar och kommunikationsinsatser.

”Stipendiet kan till exempel användas för att ge mervärde till miljöåtgärder som redan har gjorts” skriver de i pressmeddelandet.