Patrik Johansson, vd Elverket; Johan Lindehag, vd Ellevio, och Parisa Liljestrand inviger. Foto: Läsarbild © Unn Tiba

Nu kan man ladda bilen i Vallentuna

I går invigdes de första laddstolparna i Vallentuna. Nu finns de på fyra ställen och när allt är klart finns 15 stolpar i kommunen.

  • Publicerad 14:29, 29 maj 2018

– Det känns tillfredsställande att vi kunnat genomföra detta vallöfte. När det finns fler laddstolpar  blir det möjligt för fler invånare att skaffa en elbil. Vi har tagit ett steg mot framtiden, säger Sofia Segergren, gruppledare för Centerpartiet i Vallentuna kommun.

C la förslag om laddstolpar efter förra valet och sedan blev frågan en del av alliansens politik i Vallentuna. I torsdags invigdes en av de första laddningsstationerna av kommunalrådet Parisa Liljestrand på Skördevägen bakom Kulturhuset i centrum. Nu finns laddningsstolpar även på Vallentuna IP, parkeringen utanför Ica i Karby/Brottby, på pendlarparkeringen vid Roslagsstoppet.

Fler kommer i höst

Vid Coopparkeringen i centrum kommer det stolpar i juni, någon gång i sommar i Lindholmen och under höst blir det laddningsstolpar i Kragstalund, Ormsta, Kårsta och Gillinge.

En hybridbil kan köra upp till sex mil på en laddning medan en elbil kan gå upp till 50 mil.

I Vallentuna var det Elverket som började arbetet med att bygga laddstolpar. Sedan dess har bolaget köpts upp av Ellevio och därför står deras namn på stolparna.