Nu kan Frej fira – klarade även elitlicensen

Frej Täby stod inför två utmaningar för att klara sig kvar i Superettan – att besegra Akropolis i kvalet och att blidka Licensnämnden för att få behålla elitlicensen. Nu står det klart att Frej Täby klarade båda – och är helt klara för Superettan 2018.

  • Publicerad 16:46, 14 nov 2017

I lördags kunde spelarna I Frej Täby fira med fansen på Vikingavallen. 1–1 borta och 0–0 hemma, efter en heroisk insats av målvakten Marko Atanackovic, räckte för att vinna kvalet till Superettan mot Akropolis IF.

Marko Atanackovic stod för en avgörande insats när Frej Täby spelade 0–0 hemma mot Akropolis i lördags, vilket räckte till seger i kvalet. Foto: Jenny Rydberg

Triumfen firades med middag för spelare och ledare hemma hos tränaren Roberth Björknesjö.

Ekonomin under lupp

Men ännu var Frej Täby inte riktigt klara för spel i Superettan nästa år.
Eftersom klubben hade negativt kapital vid årsskiftet hamnade klubben under Licensnämndens granskning vad gäller ekonomikriterierna för elitlicens.
Under hösten har Frej Täby jobbat intensivt med ekonomin och den 1 november presenterades en handlingsplan för Licensnämnden. I måndags eftermiddag, nästan prick två dygn efter de gulsvarta glädjescenerna på Vikingavallen, kom beskedet att Frej Täby fått sin elitlicens beviljad.

”Det är vi – som är – IK Frej!” Foto: Jenny Rydberg

Frej-tårta i styrelsen

Därmed stod et klart att Frej Täby gör sin fjärde säsong i Superettan nästa år, vilket firades med Frej-tårta på herrfotbollens styrelsemöte på måndagskvällen.
Arbetet med att forma truppen inför nästa säsong har redan börjat.

Viktige Spong skadad

Enda smolken i Frej Täbys glädjebägare är att lagkaptenen Richard Spong drabbades av ett allvarligt benbrott i sista matchen, mot Akropolis i lördags. Spong har varit en viktig kugge i försvaret och bidragit starkt till att Frej Täby lyckades klara sig kvar i Superettan. Hans skada är tyvärr komplicerad och ser ut att kräva flera operationer och fortsatt sjukhusvistelse i ytterligare ett par veckor.

Frej Täby klarade kvalet – kvar i Superettan