– Vi kommer ha öppet för alla målgrupper som Region Stockholm beslutar om, säger Gustav Soler på vårdbolaget Prosalus, som på uppdrag av Region Stockholm kommer driva vaccinationscentralen.

Tanken är att centralen ska ha öppet varje dag klockan 9–20 och hinna vaccinera minst 2500 besökare i veckan.

Viktigt att boka i förväg

Men före besöket måste du ha bokat tid, via appen Alltid öppet eller på telefon 1177. Och för att kunna boka måste du tillhöra rätt åldersgrupp.

– Drop-in får inte förekomma. Det är man tydlig med från regionen. Man ska inte få vaccin bara för att man har vassa armbågar, säger Gustav Soler.

Sedan 21 maj gäller att alla personer födda 1976 eller tidigare kan boka spruta. Det väntas ändras framöver så att även yngre personer kommer att kunna boka.

Måste man bo i Österåker för att få vaccin hos er i Åkersberga?

– Nej, det behöver man inte.

Gustav Soler, som har erfarenhet från att driva vaccinationscentral i Norrtälje kommun, räknar med att kunna ge minst 2500 vaccindoser i veckan i Åkersberga.

I veckan blev det också klart med ännu en vaccinationscentral, i Vallentuna. Även den kommer att drivas av vårdbolaget Prosalus – i Ormstaskolans gymnastiksal. Centralen i Vallentuna öppnar den 9 juni.

https://www.mitti.se/nyheter/snart-kan-du-vaccinera-dig-mot-covid-19-i-akersberga/repuez!hkpr3wxDfkIuJlPTOI@LUA/

Även i Vaxholm kommer Prosalus bedriva massvaccinering, men då i mer punktvisa och större insatser.

Vaccinationscentralen i Åkersberga kyrka kommer att vara öppen hela sommaren, till och med augusti, eller längre om det skulle behövas.