Hågelbyparken. Foto: Läsarbild Roland Magnusson

Nu kan du surfa utomhus i Botkyrka

Vill du glassa i solen och fortsätta surfa fritt? Från och med onsdag erbjuder kommunen fri wifi på tre olika utomhusplatser i kommunen. Och fler surf-vänliga platser väntar.

  • Publicerad 16:51, 15 maj 2018

Fri surf på offentliga platser är inte helt ovanligt i Botkyrka. Men nu flyttar surfen ut i värmen.

För i Hågelbyparken, Lida Friluftsområde och Brunna IP kommer det från och med onsdagen erbjudas fri wifi till allmänheten.

– Det blir mer och mer naturligt i folks vardag att man vill koppla upp sig och därför tycker jag att kommunen ska kunna erbjuda det här, säger Lars Johansson (L).

Han var med och lade fram förslaget för fyra år sedan. Fri surf finns i dag redan på bland annat biblioteket och sporthallarna. Men Lars menar att fri surf även utomhus är en del av framtiden.

– Det känns jätteroligt. Vi får hoppas att det går bra så man sedan kan bygga ut på fler platser om ett par år.

Förskoleelever testar surfen

Mellan klockan 10 till 12 under onsdagen kommer den fri surfen firas i Hågelbyparken.  En förskolegrupp från Solliden förskola i Tullinge kommer vara på plats som första testgruppen.

Bland annat kommer Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande (S) och  Lars Johansson vara på plats under onsdagen.

– Man kan inte ha surf överallt. Men Hågelbyparken är ett utmärkt ställe för där vistas många, därför är det bra om man kan vara uppkopplad, säger Lars Johansson.

Om några veckor utökas utbudet av fri wifi till totalt åtta områden i kommunen. Då kommer det också finnas fri surf på Brantbrinks IP, Fittja äng, Folkhälsoparken, Sven Tumbas park och Storvretsparken.