Så här ser det ut när man går in på pendelkollen.se. Foto: MTR

Nu kan du kolla om pendeln är i tid

Kolla när tåget kommer – och om det kommer. MTR och SL lanserar nu en webbsida där man kan se om tåget är i tid eller om det är några stopp eller förseningar.

  • Publicerad 18:19, 10 okt 2018

Är pendeltåget i tid? I morgon torsdag kan du få svaret i mobilen.

MTR, som kör tågen, och SL, har tagit fram en gratis tjänst med uppdaterad information om trafiken i realtid.

Tjänsten ger även samlad information när det är avvikelser i trafiken, som stopp, förseningar eller inställda tåg. På så vis kan resenärerna snabbare fatta beslut om att till exempel välja en annan resväg.

Uppdateras hela tiden

Genom att gå in på pendelkoll.se kan man se hur lång tid det är kvar till nästa avgång från sin station, eller var på linjen tåget befinner sig. Sidan uppdateras automatiskt.

Tjänsten har kommit till sedan pendeltågsresenärer, som ingår i MTR:s Pendelpanel, önskat sig bättre information om pendeltågstrafiken.

– Vi har haft den här idén ett tag, och så har det kommit konkreta förslag från vår Pendelpanel om att få tydlig information om trafiken, säger Claes Nyberg vid MTR:s presstjänst.

Ingen app

Att tjänsten inte är en del av SL-appen beror på att resenärerna inte ska behöva leta på en stor sajt, förklarar Nyberg. Webbsidan är dock mobilanpassad och lätt att navigera på.

– När resenärerna går hemifrån vill de på ett enkelt sätt veta om tåget är i tid, säger han.