Till Villa vila, på Grenvägen 2, kan du åka för att njuta av trädgården. Foto: Läsarbild Privat.

Nu kan du kika in i Huddinges trädgårdar

Snigelstaket, porlande dammar och ätbara perenner. På söndag öppnar flera Huddingebor upp sina trädgårdar för de som vill låta sig inspireras, under arrangemanget Tusen trädgårdar.

  • Publicerad 11:57, 29 jun 2018

Tusen trädgårdar är ett landsomfattande event. Under en och samma dag öppnas trädgårdar, stadsodlingar,  kolonilottsområden och gemensamhetsodlingar runt om i landet för allmänheten.

Tanken är att ge inspiration till besökarna, samtidig som trädgårdsentusiaster och odlare får en chans att visa upp allt vackert och nyttigt, och berätta om hur de arbetar. I Stockholms län öppnar ungefär 120 ställen, nio av dem är trädgårdar i Huddinge.

Ekologisk odling

Den som vill besöka en permakulturträdgård, med ekologisk odling och hållbar utveckling, kan ta sig till Rostvingevägen i Huddinge. Där kan du titta på ett snigelstaket, en porlande damm, ätbara perenner och vindruvor, bland annat.

Branta sluttningar

I Drevviksstrand, på Skymningsvägen, bjuder Villa Sjöholm in till sin branta sluttningstomt, med dammar och broar, terasser, fruktträd, grönsaker och växthus.

Till Villa vila, på Grenvägen 2, kan du åka för att njuta av trädgården och köpa växter och keramik.

Hela listan över medverkande trädgårdar/odlingar i Huddinge och resten av Stockholms län och i landet finns på sajten tradgardsriket.se