Förväntansfull. Foodoras vd Hans Skruvfors ser fram emot öppningen av den nya "butiken". Foto: Foodora

Nu kan du få toapappret levererat till dörren

Nu tar Foodora klivet från cyberspace ut i verkliga världen. I veckan öppnar nämligen deras första fysiska "butik" på Södermalm. Näst på tur står Kungsholmen och Vasastan.

  • Publicerad 14:46, 6 okt 2020

Foodora har länge varit ett alternativ för de som vill ha restaurangmat levererad hem till dörren. Nu testar de på något nytt och öppnar sin första livsmedelsbutik.

– Det känns fantastiskt skoj, jag får nästan lite gåshud när jag går in i butiken, säger Hans Skruvfors, vd för Foodora.

Det kommer dock inte vara en vanlig affär, på det sättet att man kan gå in och plocka varor från hyllorna. Istället får kunder göra sina beställningar online.

– I butiken har vi plockare som sätter ihop beställningen, sedan kan kunden komma förbi och hämta de färdigpackade varorna eller få dem hemkörda. Och allt det sker inom 30 minuter, säger Hans Skrivfors.

Många har redan för vana att beställa sin mat via Foodora, menar Hans Skruvfors, och att de nu öppnar en fysisk butik är en förlängning av det.

– Kan vi leverera pizza finns ingen anledning till att vi inte också kan leverera mjölk, telefonladdare, eller vad det än må vara, säger Hans Skruvfors.

En av tre

I veckan slår butiken upp portarna på Högbergsgatan 48. Leveransområdet kommer att täcka Södermalm, Gamla stan och en bit upp mot centrum.

Resten av staden får vänta en stund på att testa den nya tjänsten, men snart öppnar två butiker till. Exakt var är inte helt klart än.

– Men en kommer ligga mer mot Vasastan och den andra på Kungsholmen. Ambitionen är att de ska öppna innan årsskiftet, säger Hans Skruvfors.