Nu kan du besöka Lidingö – i Minecraft

Nu kan du traska runt på ön även i den digitala världen. Lidingö stad har nämligen släppts till dataspelet Minecraft. – Hela ön finns tillgänglig. Man känner igen var man går och så, säger Björn Söderlund, utvecklingschef i Lidingö stad.

  • Publicerad 11:33, 15 maj 2018

Lidingö stad har tagit steget in i Minecraft – ett äventyrs- och byggdatorspel där du med hjälp av legoliknande klossar bygger upp en virtuell spelplan.

Lidingö stad tilldelades nyligen Open Knowledge Foundation Awards-priset för att vara den kommun i landet som är bäst på att dela öppna data. Mer konkret kan öppna data användas till exempelvis karttjänster och liknande.

Björn Söderlund, utvecklingschef i Lidingö stad, säger att steget in i Minecraft-världen är ytterligare ett sätt att visa upp hur kartdatan kan användas.

– Det handlar också om att attrahera nya målgrupper för stadsplanering till exempel. Vi ska ha en innovationsmässa i höst där tanken är att skolelever ska få skissa på hur de vill att Lidingö centrum, parker, vägar och liknande ska se ut i framtiden, säger han.

Ön har redan släppts för gratis nedladdning via Lidingö stads hemsida – med stadshus och allt.

– Hela ön finns tillgänglig. Den är ju skapad i Minecrafts stilistiska utformning, men man känner igen var man går och så, säger Björn Söderlund.