VACCINKÖ. Nu öppnar Doktor24 sin reservlista igen. Foto: Michael Toll

Nu kan 55+ sätta upp sig som vaccinreserver igen

När Doktor24, som vaccinerar mot covid-19 i Slakthusområdet, öppnade en reservlista för 55+ blev de nedringda, och fick stänga listan. Men nu öppnar den igen.

  • Publicerad 11:40, 30 apr 2021

För ett par veckor sedan öppnade Doktor24:as vaccinationsmottagning mot covid-19 i Slakthusområdet för 65+, och snart även för 60+.

Och för att inga doser skulle behöva kastas vid dagens slut upprättade de en reservlista, där personer äldre än 55 år kunde sätta upp sig och komma för att vaccinera sig med kort varsel.

Och listan blev snabbt populär. Över 4 000 personer kunde ringa på en och samma dag, något som företagets telefonsluss inte kunde hantera, och då gick det inte att komma fram.

Efter några dagar blev listan också så lång att de fick sätta stopp.

Öppnar på valborg

Men nu öppnar den igen. Från klockan 12 på valborgsmässoafton, går det att ringa till företagets kundtjänst och sätta upp sig som reserv. Och även nu räknar man med stort intresse.

"Den kommer sannolikt inte vara öppen speciellt länge men det kan bli aktuellt att öppna den framöver igen" skriver Sara Dannborg, kommunikationschef vid Doktor24, i ett mejl till Mitt i.

Äldst rings in först

Finns det doser kvar ringer de sedan in de som anmält sig i åldersordning, så gott det går, uppger hon. "Vår policy är att aldrig behöva kasta en dos".

Från regionens sida är det klart uttalat att varje vaccinatör ska ha en plan för hur överblivna doser ska användas, där hänsyn tas till Folkhälsomyndighetens prioordning, där äldst går först.

Vistelseförbud kan införas om för många samlas

Nyheter "Nu har vi möjligheten att stänga av om det behövs" Precis som i fjol ska hjärtan och popup-parker påminna Sollentunaborna om att hålla avstånd i sommar. Nytt för i år är att kommunen också kan införa vistelseförbud och stänga av platser om för många...tisdag 11/5 13:15

91 sexköpare gripna i Stockholm – på en vecka

Nyheter Stor insats mot människohandel Förra veckan greps och bötfälldes inte en. Och inte två. Utan 91 köpare av sexuella tjänster i Stockholm.tisdag 11/5 13:00