För ett par veckor sedan öppnade Doktor24:as vaccinationsmottagning mot covid-19 i Slakthusområdet för 65+, och snart även för 60+.

Och för att inga doser skulle behöva kastas vid dagens slut upprättade de en reservlista, där personer äldre än 55 år kunde sätta upp sig och komma för att vaccinera sig med kort varsel.

Och listan blev snabbt populär. Över 4 000 personer kunde ringa på en och samma dag, något som företagets telefonsluss inte kunde hantera, och då gick det inte att komma fram.

Efter några dagar blev listan också så lång att de fick sätta stopp.

Öppnar på valborg

Men nu öppnar den igen. Från klockan 12 på valborgsmässoafton, går det att ringa till företagets kundtjänst och sätta upp sig som reserv. Och även nu räknar man med stort intresse.

"Den kommer sannolikt inte vara öppen speciellt länge men det kan bli aktuellt att öppna den framöver igen" skriver Sara Dannborg, kommunikationschef vid Doktor24, i ett mejl till Mitt i.

Äldst rings in först

Finns det doser kvar ringer de sedan in de som anmält sig i åldersordning, så gott det går, uppger hon. "Vår policy är att aldrig behöva kasta en dos".

Från regionens sida är det klart uttalat att varje vaccinatör ska ha en plan för hur överblivna doser ska användas, där hänsyn tas till Folkhälsomyndighetens prioordning, där äldst går först.