Invigning. Verksamhetsledare Moa Åström (mitten) och medlemmar i Teaterverket från produktionsgruppen för Kassabrist (av Vilhelm Moberg, premiär 20 mars 2021), utanför Teaterverket Sveas entré. Foto: Fanny Wahlqvist

Nu invigs Teaterverket Svea i Vasastan

I somras tvingades Teater Pero lämna sina lokaler på Sveavägen efter 27 år på adressen. I stället tog Teaterverket över och nästa vecka har de invigning och uppstartsmöte.

  • Publicerad 16:30, 28 okt 2020

Det var coronapandemin som gjorde att teater Pero tappade uppdrag och inte längre kunde säkerställa finansieringen av lokalen på Sveavägen 114. I juni stod det klart att Teaterverket, en plattform och mötesplats för folk som håller på med scenkonst, tar över i samverkan med Svante Bergströms Teaterstiftelse. Medlemskap i Teaterverket är öppet för alla som är intresserade och i verksamheten finns både amatörer och professionella.

Teaterverket har smugit igång verksamheten på Sveavägen men den 5 november klockan 18 är det invigning och uppstartsträff, med en maxgräns på 50 deltagare.

Flera uppstartsträffar

Uppstartsträffarna äger rum fyra gånger om året på Teaterverket. Då presenterar initiativtagarna idéer för folk som sedan kan anmäla intresse för att vara med.

– Alla som tycker att vår verksamhet verkar spännande är välkomna, med förbehållet att vi får vara max 50 personer i lokalen. Vi hade gärna velat ha en stor fest men nu är läget som det är, säger Moa Åström, verksamhetsledare på Teaterverket.

Sedan tidigare har Teaterverket lokaler och scen på Västmannagatan 54 och replokaler i källaren till Playhouse på Drottninggatan.

Redan i höst gästspelar teater Pero, som numera har lokal utan scen i Slakthusområdet, i sina gamla lokaler på Sveavägen med barnpjäsen "Astons stenar".

Uppstartsträff 5/11

För att boka eller få info, kontakta verksamhetsledare Moa Åström: moa@teaterverket.se.

Invigningen börjar klockan 18.