Nu invigs parkourparken i Gustavsberg

Intresset för parkour har ökat kraftigt i Värmdö de senaste åren. Nu invigs en splitterny parkourpark intill Musikens hus och skejtparken i Gustavsbergs centrum. Lördagen 1 december klockan 12 är det dags.

  • Publicerad 11:43, 30 nov 2018

Under invigningen blir det uppträdanden av GK Värmdö och parkourföreningen No2DrugsFit4Life Värmdö.

Det är det stora intresset för parkour som fått kommunen att satsa på en särskild park.

– Det känns både roligt och viktigt att kunna erbjuda Värmdöborna ytterligare en lättillgänglig yta för spontanidrott. Just parkour är på stark frammarsch i Sverige och vi i Värmdö vill gärna främja intresset för sporten och dess utveckling, säger Fredrik Sneibjerg (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Just parkour är på stark frammarsch i Sverige och vi i Värmdö vill gärna främja intresset för sporten

Fredrik Sneibjerg (L)

X2 Architects som ritat parken ligger bakom flera liknande projekt runtomkring i Stockholm och hela landet. Ungdomarna i GK Värmdö, parkourföreningen No2DrugsFit4Life Värmdö och Gymnastikförbundet har tillsammans med arkitekten och Värmdö kommun arbetat fram hur parken ska se ut. Ytan är försedd med belysning och öppen att användas för alla som vill.

Har kostat 1,7 miljoner

Projektet är delvis finansierad av Stockholms idrottsförbund, som gått in med en miljon kronor. Sammanlagt har parken kostat 1,7 miljoner att bygga.

Invigningen som är öppen för allmänheten sker i själva Parkourparken och inleds klockan 12.00 med ett invigningstal av Fredrik Sneibjerg (L).