Nu hårdnar padelkonkurrensen

Ännu en padelhall har slagit upp portarna i Vallentuna. Padel United ska konkurrera med bra priser och tillgänglighet.

  • Publicerad 11:27, 24 apr 2022

2021 kom vi upp i nästan ohälsosamma bokningsnivårer

I förra veckan slog Padel United upp portarna för sin hall i Gillinge.

Som många andra anläggningar för padel är den en enorm plåtlåda som man når efter att ha tagit av mot Gillinge från Gamla Norrtäljevägen.

Lars Lindberg var med och startade Padelverket i Älvsjö redan 2016. Företaget växte med hallar i Botkyrka och Spånga innan de sålde till Padel United.

Han gjorde sig en hacka på det men har fortsatt jobba för Padel United. Nu är han hallchef för kedjans nya anläggning i Gillinge.

– Då var marknaden alldeles fräsch. 2021 kom vi upp i nästan ohälsosamma bokningsnivårer och många såg tillfället att tjäna pengar. Men nu krävs uthållighet och att sticka ut lite, säger Lars Lindberg.

I höstas berättade Mitt i om det stora antalet padelhallar som redan finns eller är på väg i Vallentuna. Det blir drygt 70 banor i kommunen när alla är klara.

För att locka spelare till Gillinge kommer Padel United att konkurrera med bra priser.

– Vi har en bra hall och även naprapat och kiropraktor. Och vi satsar på att ha väldigt bra tränare. Vi har byggt upp en träningsakademi när vi utbildar tränare centralt och ska sätta upp en liten padelklubb.

Det är på kvällar och helger som flest bokar padelpass.

– Men på dagtid blir det nog mest ungdomar och pensionärer. Då måste man ha priser som kan attrahera dem.

– Jag tror det blir jättebra. Vi ska ha ett litet gym däruppe, få in en bra tränare och sätta upp en liten padelklubb. Nu är padel med i Riksidrottsförbundet och blir en riktig sport.

Tillgängligheten är ett annat konkurrensmedel, åtminstone för den som har bil.

– Det här är inte centralt. Men det ligger nära Täby, Danderyd, Sollentuna och Åkersberga. Det är bara en kvart hit från alla de kommunerna. Och Arninge växer, kundunderlaget växer hela tiden.

Sedan Rysslands invasion i Ukraina har världsläget förändrats.

– Kriget lägger en viss sordin på sinnesstämningen. Elpriserna är sjukt höga och det kostar pengar att tanka bilen. Padel är lite lyxigt men man ju mår inte bättre av att sitta hemma och uggla.

Hur det oroliga säkerhetsläget kommer att svensk ekonomi och därmed padelbranschen är svårt att förutse.

– Det här har gått så fort. Det tar tid att bygga upp en hall. När man väl öppnar är det en helt annan verklighet. Lite kan det kanske påverka.

Padel i Gillinge

Padel Uniteds hall öppnade i tisdags och har nio banor.

Det ska finnas gym, naprapat, tränare och shop i receptionen.

Planer finns på att nästa år utöka med fyra singelbanor inne och ett par dubbelbanor utanför hallen.

Fler padelanläggningar: WAP, Lindövägen 14, 14 banor; Nova Padel, Fågelsångsvägen 30, 5 banor; Vallentuna GK, Veda, 4 banor; Move Wellness, Vadavägen 3, 5 banor;

Källa: Padel United och matchi.se

Visa merVisa mindre