Poppis. Nu funderar de nya ägarna på att även låta strandgrillen vara öppen vintertid. Foto: Sacharias Källdén

Nu har strandgrillen vid Flatenbadet öppnat igen

Ett tecken på att sommaren kommer allt närmare är att Strandgrillen öppnat sina luckor igen efter det långa vinteruppehållet. Även om utsidan känns igen är det en hel del som förändrats sedan förra sommaren.

  • Publicerad 16:11, 6 maj 2021

Den främsta anledningen till omvandlingen är att grillen vid populära Flatenbadet fått nya ägare.

– Jag och min svägerska tog över i december förra året. Sedan dess har vi framför allt rustat upp och renoverat den invändigt. Vi har en öppnare planlösning nu och nya fläktar, maskiner, frysboxar och kylar. Vi har också köpt nya stolar och bord till uteserveringen, förklarar Helena Malki.

Falafel och kebab på menyn

Även menyn har setts över och breddats. Hamburgarna, stripsen och korven finns visserligen kvar och kul- och mjukglassen är självklara inslag. Men en handskriven tavla avslöjar att det även serveras nytillkomna rätter som falafel, kebab, fish n' chips och vegoburgare.

– Vi tänker att vi testar lite i början och ser vad som fungerar och lyssnar på de önskemål som finns.

Utökade öppettider

Under valborgsmässoafton var det säsongspremiär och under maj månad kommer grillen fortsatt vara öppen alla dagar som vädret tillåter. Och det finns en chans att öppettiderna kommer att utökas ytterligare. De senaste åren har området blivit ett omtyckt besöksmål även under andra delar av året och kanske kommer hungriga Flatenbesökare kunna handla i luckan även när det ligger is på sjön.

– När vi höll på och renoverade pratade vi om att vi kanske skulle ha öppet helger året runt, bara för att se om det fungerar. Vi såg att det faktiskt är folk där även när det inte är sol- och badväder, så det kommer vi nog att testa, säger Helena Malki.