NYTT. Tak, väggar och golv har rustas i parklekshuset, att njuta av för besökare när väl pandemin släppt på sitt grepp. Lena Schjölin som jobbar på parkleken är nöjd med upprustningen. Foto: Per Brandt

Nu har parklekshuset i Rålis fått sig ett lyft

Fräschare och varmare. Nu är upprustningen av parklekshuset i Rålis klar – men någon öppning av lokalerna blir det inte på grund av pandemin.

  • Publicerad 13:11, 27 okt 2020

Under tio veckor har parklekshuset i Rålis hållit stängt på grund av renovering, men nu är det klart. Nu återstår bara en hel del flyttkartonger att packa upp, och att ställa tillbaka leksaker och övrig inredning. För mycket att det som har gjort syns knappt. Det handlar om att grunden och taket har fixats och nytt golv har lagts. Huset har även fått ny färg på väggarna och en varmare temperatur inne med nya värmepumpar, tätare golv och tak.

Nu rustas Rålis parklekshus

– Det kommer vara bra mycket varmare än tidigare. Det har blivit superfint och fräscht, men det är ju mycket som har gjorts som man inte ser. Sedan har även personalutrymmet gjorts lite annorlunda. Nu ska vi bara ställa i ordning allt och göra fint igen. Det känns som att det är miljoner kartonger, men vi ska försöka vara klara den här veckan..., säger Lena Schjölin som jobbat på parkleken i många år.

Men det kommer dröja innan någon av besökarna får ta del av de uppsnoffsade lokalerna. På grund av rådande pandemi hålls de stängda för allmänheten tills vidare, men toaletten i parklekshuset är i alla fall öppen, men begränsat antal släpps in och det är tydligt avdelat för köande utanför. Även grillen hålls stängd på grund av pandemin.

– Det kommer dröja innan vi kan öppna. Toaletten är i alla fall öppen, men vi har satt en gräns på max två väntande i hallen, säger Lena Schjölin

Upprustningen

Parklekshust var helt stängt för renovering under tio veckor då grund och tak fixades, även uppfräschning av ytor invändigt har gjorts.

Fastighetskontoret har stått för fiolerna som enligt tidigare uppgifter skulle gå loss på cirka 800 000 kronor.