PREMIÄR. Kravallstaket och nattklubb - men ingen konsert. Istället var det premiär för massvaccinationscentret i Fållans lokaler i Slakthusområdet. Foto: Michael Toll

Nu har massvaccinationscentret i södra Stockholm öppnat

Äntligen! Det var den spontana kommentaren hos många i den långa kön utanför nattklubben Fållan, som under fredagsförmiddagen öppnade upp som massvaccinationscenter.

  • Publicerad 11:40, 16 apr 2021

Redan innan klockan 10 väntade ett 20-tal personer utanför kulturarenan Fållan i Slakthusområdet, som nu har gjorts om till massvaccinationscenter.

Inger Lundvall, 70, bokade en tid för en vecka sedan.

– Jag vet inte vilket vaccin jag kommer att få men det är bara att köra. Även om man måste vänta tills andra sprutan kommer livet att förändras nu. Det är ett steg närmare, men man kommer ju självklart vara fortsatt försiktig säger hon.

Rika områden långt före i vaccinracet

Inger Lundvall, 70

Ingrid Landberg, 73, och Lennart Pragsten, 73, stod också och väntade på att få en spruta.

– Vi har i och för sig antikroppar båda två, men det ska bli skönt att få en spruta. Det känns fantastiskt skönt. Man kommer kunna träffa folk på ett helt annat sätt och våga röra sig mer, säger de och fortsätter:

– Det var hur enkelt som helst att boka tid.

Ingrid Landberg, 73, och Lennart Pragsten, 73. Foto: Michael Toll

15 000 i veckan

I Slakthusområdet har man kapacitet att vaccinera som mest 15 000 personer i veckan när man går upp i full skala.

– Det känns jätteroligt att vi äntligen är på gång, säger Christoffer Berg, affärschef för covid-vaccination hos Doktor24.

Christoffer Berg. Foto: Michael Toll

Trycket högt bland 55-plussare

Under fredagen vaccineras drygt 450 personer och inför nästa vecka är det många som har bokat tider. Men det finns fortfarande cirka 1 000 lediga platser.

– Alla som är över 65 år kommer att kunna vaccinera sig hos oss. Vi har även en reservlista som man kan ringa in till, där vi plockar in folk som även är 55+. Men det är väldigt många namn på listan nu och vi ringer in och prioriterar folk utifrån deras ålder. Trycket på reservlistan är väldigt stort, så eventuellt måste vi stänga den inom kort, säger Christoffer Berg.

Bedragare ringde och ville ändra vaccinationstid