Nu har Friskis&Svettis öppnat i Solna centrum

I måndags slog Friskis&Svettis upp portarna för sin nya anläggning i Solna Centrum. Den här veckan är det gratis att träna, även på pass i mån av plats, och många nyfikna dök upp redan på invigningen.

  • Publicerad 11:35, 13 jun 2018

– Det välde in folk och de flesta började testa all träning på en gång, även kontorsklädda skickade upp tunga vikter på skivstången, säger Josefin Engfelt från Friskis&Svettis.
Enligt Friskis&Svettis har medlemmarna länge efterfrågat en anläggning i Solna och platsen i centrum, i en gammal sportbutik, har valts på grund av bra kommunikationer och mycket folk i omlopp dagtid.

1 600 kvadratmeter träningsyta

Entrén ligger i butiksplanet och en trappa ner finns en sammanhållen träningsyta på 1 600 kvadratmeter där man kan välja på gymträning, spinning eller olika pass.

Rampen bredvid trappan mellan gymet och entrén. Foto: Josefin Engfelt

Bredvid trappan ner från entrén finns en ramp med rep som gör att man kan klättra upp i stället för att ta trappan.
– Vi ville ha en lite mer lekfull anläggning och jättemånga som var på invigningen testade rampen. I Sundbyberg, vid Chokladfabriken, har vi ett utegym som är gratis och alltid öppet för alla. Här kunde vi inte ha något utomhus, men rampen finns och det är stora ytor så att man kan bygga upp olika hinderbanor, säger Josefin Engfelt.

Öppet 05–24 för medlemmar

Det är gummimattor på golvet som gör att stora delar av ytan blir flexibel.
– Ja, många som var där första dagen tyckte att det luktade ny bil, säger Josefin Engfelt.

På F&S i Solna finns ett gamingrum med aktivering genom dataspel. Till höger syns peter Andersson, utvecklare inom gym och träning på F&S, han var skeptisk först men gillar nu ”gamification” där man ”luras” att röra på sig. Foto: Josefin Engfelt

Med undantag för premiärveckan blir öppettiderna väl tilltagna för medlemmar, 05–24 söndag–torsdag och 05–21 fredag–lördag.