Älgpark. Föreningen Victoria anordnade nyligen en utflykt till Leif "Leffe" Lindhs älgpark i Gårdsjö, för elever och lärare på Enögla grundsärskola. Foto: Fredrik Gustafsson

Nu har de kommit iväg på deras efterlängtade utflykt

Den lokal välgörenhetsföreningen Victoria har arrangerat sin första och efterlängtade utflykt. – Det var kul att åka på utflykt igen. Vi har inte gjort så mycket sådant här under coronan, säger Julia Ljungberg, elev på Enögla grundsärskola.

  • Publicerad 13:15, 17 jun 2021

Det var kul att åka på utflykt igen.

För snart ett år sedan skrev Mitt i om den då nystartade lokala välgörenhetsföreningen Victoria. Föreningens syfte är att bedriva ideell verksamhet för barn och ungdomar med särskilda behov eller funktionsvariation, eller som behöver ekonomisk hjälp.

– Vi vill att alla ska ges samma chans i livet att utvecklas till sitt allra bästa jag, sade Arne Wåhlstedt, ordförande i styrelsen, i intervjun med tidningen.

Föreningens kassa blev via donationer, bland annat från Lions, snabbt välfylld. Idéerna på vad de pengarna skulle användas till var många. Gå på en fotbolls- eller hockeymatch eller arrangera en barnfestival på Stora torget bland andra. Men innan föreningen hann sätta planerna i verket kom pandemin. Alla idéer förblev idéer.

Men i och med att coronarestriktionerna lättade i början av juni har nu föreningen kunnat göra sin första efterlängtade utflykt. Den gick till grannkommunen Gårdsjö Älgpark i Heby. Och med sig hade de ett 40-tal barn, ungdomar och personal från Enögla grundsärskola. Och det gick inte att ta miste på att utflykten blev lyckad.

– Det var häftigt att man kommer så nära älgarna, säger Julia Ljungberg glatt efter att hon just fått bekanta sig med Jullan, Pelle, Sigge och de andra älgarna under en en timmes lång älgsafari.

Besökarna fick till och med klappa älgarna, under ordnade former, från traktorflaket.

– Det var kul att åka på utflykt igen. Vi har inte gjort så mycket sådant här under coronan, tillägger hon.

Julia var inte den enda som var nöjd efter besöket. Anders Eriksson, sekreterare i föreningen och medarbetare på Enögla grundsärskola konstaterar att det blev en lyckad utflykt.

– Jag är fantastiskt nöjd. Det är den här typen av verksamheter vi vill göra. Annorlunda upplevelser. Och ju mer coronan släpper, desto fler sådana här saker ska vi göra, säger han.

– Kolmården, fotboll eller gå på teater, beroende på vad ungdomarna vill göra. Det handlar om att göra saker som en del barn och ungdomar inte kan göra av olika skäl, tillägger Arne Wåhlstedt.

Krönika: Med en fläskkotlett i tanken

Nyheter Vi borde vara fler som frågar efter 100 procent biodiesel. För en krona mer per liter kan du som tankar diesel få ett godare samvete: Förnybart biobränsle till sista centilitern. Fungerar i alla bilar. Men alltför få känner till den miljövänliga dieseln....fredag 24/9 13:12

Bok om beredskap av Enköpingsmilitär

Nyheter Miguel Guerrero arbetar till vardags på ledningsregementet i Enköping. Han är snart aktuell med boken "Krisberedskap för alla: en handbok för dig som inte är prepper".fredag 24/9 11:11