Nu har de första studenterna flyttat in

Det nya studenthuset i Alphyddan är omdiskuterat. Folk har protesterat mot det 15-våningar höga huset, men nu är det färdigbyggt och en av de nyinflyttade är Louise Wallenblad, 27 år som studerar religionshistoria.

  • Publicerad 14:00, 1 okt 2018

– Jag trivs jättebra här, det är så himla lyxigt och verkligen jättefint, säger Louise Wallenblad.

Det nya studenthuset är inte helt färdigbyggt än, takterrassen är inte klar och det är fortfarande plyfaskivor i hissen men inflyttandet är i full gång. Louise flyttade in i huset för två veckor sedan och hon trivs väldigt bra i sin 28 kvadratmeter stora lägenhet.

– Jag har balkong med världens utsikt, en walk-in closet, kyl och frys. Det känns så himla bra att bo här, säger hon.

Louise Wallenblad tillsammans med nakenkatten Ufo. Foto: Stefan Källstigen

De nya studentlägenheterna är inte helt gratis, hyran för Louises lägenhet landar på drygt 6 100 kronor i månaden och då ingår inte el eller vatten.

– Jag bodde i Ektorp i två år, det var billigare hyra men där fanns det plattbaggar. Klart att det är en dyr hyra men jag tycker att det är värt det, säger Louise.

Lägenheterna i Alphyddan förmedlas via Stockholms stads bostadskö och för att Louise skulle få studentlägenheten behövde hon stå drygt fem år i kön.

– Bostadsförmedlingen släppte alla lägenheter till huset samtidigt. Jag hade fem år i bostadskön och kunde välja och vraka lite bland lägenheterna och så fick man ranka vilken man allra helst ville ha av dem i huset och jag fick mitt femteval.