Nu har busstorget fått ett färgglatt soffhörn

Vad är det för färgglatt som placerats utanför Pressbyrån i centrum? I onsdags hade Torg på prov premiär på busstorget. Här kan man slänga sig i en soffa och softa, eller följa färgerna på marken i en springande lek.

  • Publicerad 06:00, 25 maj 2018

Precis utanför ingången till Pressbyrån vid busstorget står nu ett gäng soffor och blomsterarrangemang. Ovanför dinglar glödlampor för att ge extra mysig stämning på kvällen.

Den färgstarka installationen kallas ”Torg på prov” och är en satsning av Tyresö kommun för att göra busstorget lite trevligare för Tyresöborna.

Flera tusen personer besöker eller passerar busstorget varje dag och kommunen ser ett behov av en mötesplats.

– Det finns inget bra ställe att stanna upp vid. Därför testar vi att under sommarmånaderna göra ett provisoriskt torg här, skriver projektledare Emma Shepherdson på kommunens hemsida.

Under onsdagen invigdes torget av bland annat Jessica Hedman och hennes barn Torulf och Alve.

– Jag tycker det är jättefint och det är väldigt vackert med alla blommor på det här tråkiga busstorget. Det livar upp lite och ger en riktig sommarkänsla, säger Jessica Hedman som bor i centrum.

Platsen är också inbjudande för de som har spring i benen, till exempel för lilla Thorulf  som uppskattade de färgrika slingorna på marken extra mycket.

– Det är också en bra plats att pausa vid när man går från förskolan, så får barnen springa och leka lite, säger Jessica.

Torg på prov kommer finnas på platsen hela sommaren och plockas ned i september. Inom några år ska busstorget byggas om, tills dess vill kommunen undersöka om möblemanget uppskattas av invånarna. I framtiden kan det lilla torget bli permanent.

Hoppas du på att torget blir kvar?

– Ja det hoppas jag absolut, under alla årstider, säger Jessica och skrattar.

 Alstret är skapat av konstnären Shora Dehnavi.