ÖKAT. Parfymfabriken Nordium i Ekerö centrum har börjat göra handsprit och andra desinfektionsmedel för att möta det ökade behovet. Foto: Mostphotos

Nu görs handsprit istället för parfym i Ekerö centrum

När efterfrågan på handsprit ökar ställer parfymfabriken om för att möta behovet. De beräknar att en miljon förpackningar av handsprit kan komma att pumpas ut från Ekerö centrum under april.

  • Publicerad 11:25, 31 mar 2020

Många som gör handsprit nu.

Behovet av handsprit och andra desinfektionsmedel har plötsligt skjutit i taket. För att möta efterfrågan har Ekeröföretaget Nordium ökat produktionen.

– Det är inte en så stor omställning. Vi gör parfym vanligtvis och det är också etanolbaserad produkter, säger vd:n Per Lagerkvist.

Under mars producerades över 100 000 förpackningar och i april räknar man att skala upp ytterligare.

– Vi kommer tillverka säkert en miljon förpackningar under april, säger Per Lagerkvist.

"Många som gör handsprit nu"

Nordium har inget eget varumärke utan producerar desinfektionsmedlen åt sina kunder som sedan distribuerar den vidare ut på marknaden.

– Det är många som gör handsprit nu, så marknaden kommer kanske bli mättad. Men vi gör det våra kunder vill ha, säger Per Lagerkvist.

Många tips om ungdomar som dricker och kör

Nyheter Insats. Fler poliser ute på kvällar och helger Allt fler tips kommer in till polisen om unga som kör mopedbilar eller mopeder med alkohol i kroppen. Polisen vädjar nu till föräldrar om hjälp. Dessutom satsar man på att vara ute mer på kvällarna.tisdag 27/10 16:48

Klockan tio smäller det – varje dag

Nyheter Regelbundna sprängningar när ny tunnel byggs Varje dag klockan tio, sex månader framöver, blir det stopp framför Lindötunneln. Då sprängs det nämligen i berget då en ny tunnel ska ta plats.fredag 23/10 15:45