Många anmälningar till mountainbiketävlingen i Hacksta. Foto: Pekka Pääkkö

Nu fylls nya Hackstabacken av cyklister

Lördagen den 25 augusti ordnar MTB Täby en mountainbiketävling på Hackstabanan i Åkersberga. – Vi ökar från föregående år, säger Ola Warrén från MTB Täby.

  • Publicerad 14:19, 23 aug 2018

På lördag intar mountainbikecyklister Hackstabanan i Åkersberga för tävlingar på den nya banan som invigdes för två veckor sedan.

Det är MTB Täby som står arrangör för tävlingen som lockar cyklister från ung till gammal.

– Det är positivt att intresset väcks bland de yngre och något som vi har bearbetat kommunerna med under många år. Cykel ligger rätt i tiden och lyfts fram i hela Stockholm som trafiklösningar. Då är det viktigt att lära unga att cykel är ett lätt och bra transportmedel, säger Ola Warrén från MTB Täby.

Många cyklister har anmält sig och anmälan är öppen fram till en timme före tävlingsstart.

– Anmälningsläget ser bra ut, vi har en ökning från föregående år. Den äldre klassen är däremot lite tunnare i år eftersom den krockar med EM och flera 15-17-åringar är där och tävlar, Säger Ola Warrén.

Både elit och nybörjare är välkomna i alla klasser. För många av de yngre blir lördagens tävling den första vilket enligt Ola Warrén kan bli som en inkörsport till cykelsporten.

– Många yngre har än så länge bara tränat men nu får de testa att tävla också. Annars H40 den största klassen. De kör hela banan som är 4,5 km lång i fem varv, säger han.

Under tävlingarna finns hamburgerservering och kafeteria öppen för både publik och deltagare.