Pandemin har varit en prövning för många – på många plan. Även kulturlivet i Upplands Väsby har drabbats av inställda föreställningar, korta öppningar och snabba nedstängningar. Men nu väntar en höst fylld med föreställningar i scenrummet i Messingen.

– Det har varit en jobbig tid med mycket ovisshet och inställda evenemang, säger Karin Andén, kulturproducent på Upplands Väsby kommun.

Evenemang ställdes in

Förra hösten öppnades evenemang med ett mindre antal personer i publiken – som sedan fick ställas in.

– Situationen är fortfarande lite osäker, men vi är jätteglada att vi kan genomföra evenemang i höst.

Kan du tipsa om några godbitar i höst?

– Jag vill gärna trycka lite extra på en konsert med gospelstjärnan Samuel Ljungblahd och Norrbotten Big Band den 9 oktober. Det kommer att bli väldigt svängigt, härligt och bra stämning.

Karin Andén lyfter även fram konserten den 16 oktober med grammisbelönade Amanda Ginsburg, ett samarbete med Stockholms jazzfestival.

– Den kommer att streamas på vår facebooksida så att man kan se den hemifrån.

Det blir även tre kulturluncher, ett uppskattat koncept med mat och kultur.– Vi märker att folk saknar livekultur och inte minst kulturluncherna. Vi får många frågor om när de ska sätta i gång.

Hösten bjuder även på samisk barnteater och Riksteaterns föreställning "Sörjen som blev" om finska krigsbarn.

Men våren har inte varit helt kulturlös.

– Vi har haft ett bra komplement med streaming och kunnat erbjuda digitala föreställningar. Det kommer vi att fortsätta med i höst. Då kan man sitta hemma och titta om man inte får biljett.

Fotnot: Sedan intervjun gjordes har det kommit besked om att restriktionerna släpps den 29 september.