Nu har de första hyresgästerna flyttat in i genomgångsboendet Drevkarlen, i före detta Dianagården. Till vänster Linnéa Lundbäck, utredare på Östermalms stadsdelsförvaltning. Till höger under ett informationsmöte i början av året. Foto: Patrik Wirén/Sacharias Källdén

Nu fylls Dianagården med nyanlända

I går, måndag, flyttade de första boende in i genomgångsboendet Dianagården som kommer att fyllas på med hyresgäster de närmsta veckorna.

  • Publicerad 11:38, 3 dec 2019

Från början var det tänkt att de boende i Östermalms första genomgångsboende Drevkarlen, i före detta Dianagården i Hjorthagen, skulle flytta in i september. Sedan var det november som gällde.

– Det behövde göras vissa justeringar i byggnaden. Det ska ju bli ett boende för äldre senare så det var åtgärder som gjordes så att det skulle hålla för båda boendena, säger Linnéa Lundbäck, utredare på Östermalms stadsdelsförvaltning.

Men nu, i december, är de första hyresgästerna på plats.

– Jag är inte helt hundra på siffran men det flyttade in ett tiotal igår, säger Linnéa Lundbäck.

Stort engagemang på möte om Dianagården

De närmsta veckorna kommer boendets 48 lägenheter att fyllas med hyresgäster och alla kommer att vara singelhushåll.

Under ett möte för blivande volontärer som vill hjälpa till när Dianagården blir genomgångsboende samlades ett tjugotal personer i oktober.

– Det var jättepositiv stämning. Vi kommer att följa upp det nu när hyresgästerna har flyttat in. Planen är att vi ska träffas igen när vi vet vad det finns för intressen hos de boende. Så att vi inte startar ett fotbollslag om det inte finns någon som vill spela fotboll, till exempel, säger Linnéa Lundbäck.

Planen är även att förvaltningen tillsammans med föreningen Goda grannar ska bjuda in till ett julmingel på Dianagården men inget datum är satt.

Dianagården

Dianagården avvecklades som vård- och omsorgsboende eftersom Arbetsmiljöverket dömde ut lokalerna. Sex personer bodde kvar på boendet när det stängde och de erbjöds plats på andra vård- och omsorgsboenden.

Från och med här veckan fungerar fastigheten tillfälligt som ett genomgångsboende för nyanlända under namnet Drevkarlen, samma namn som fastigheten. Det kommer att vara ett genomgångsboende fram till december 2020.

Första kvartalet 2021 planeras byggstart för att omvandla fastigheten till ett seniorboende med ett aktivitetscenter.

Visa merVisa mindre