Turebergshuset har över 40 år på nacken och är i skriande behov av en upprustning. Foto: Åsa Sommarström

Nu flyttar Sollentuna kommun ut ur Turebergshuset

Nu i julhelgen lämnar större delen av kommunens verksamheter Tureberg och flyttar till ersättningslokaler i The Factory i Häggvik. Det över 40 år gamla kommunhuset ska renoveras och först sommaren 2022 beräknas kommunens politiker och tjänstemän kunna återvända till Tureberg.

  • Publicerad 13:02, 21 dec 2019

– Jag är trygg med att vi kommer att kunna flytta tillbaka i augusti 2022. Det är en gammal kåk från 1970-talet så man kan inte garantera in i minsta detalj, men tidsramen är ganska väl tilltagen, sa Thomas Ardenfors (M), ordförande i Sollentuna Kommunfastigheter AB, i september då kommunstyrelsen beslutade att gå vidare med planerna i enlighet med den förstudie som gjorts för att se över husets status och renoveringsbehov.

Kommunarkivet flyttade först

Kommunarkivet flyttade redan i somras, till ett hus på Vespergränd i Norrviken, på grund av en översvämning i lokalen i Tureberg.

Andra flyttar i stället lite senare än den stora massan. Det är Kontaktcenter, som sitter kvar i Turebergshusets entré fram till den 31 januari sedan öppnar den 3 februari hittar i Sollentuna biblioteks lokaler på Aniaraplatsen, och delar av socialkontoret som sitter kvar i Turebergshuset fram till månadsskiftet januari/februari innan de flyttar till lokaler på Tingsvägen 17 och Turebergsvägen 3–5.

Bibblan ska flytta in i kommunhuset

Renoveringen av Turebergshuset är omfattande – bland annat ventilation, avlopp och hissar ska bytas ut – och kostnaden har  har uppskattats till 450–570 miljoner kronor.

Klart i dag – kommunen flyttar in hos The Factory

I samband med renoveringen ska lokalerna anpassas till de behov som finns, bland annat med en flexibel lösning med bättre anpassade mötesrum och mer funktionella arbetsytor.

Klart är också att Sollentuna bibliotek ska flytta från Aniaraplatsen till Nya Turebergshuset när ombyggnaden är klar, och att entrén till huset ska byggas ut för att ge bättre service till invånare och besökare.

Minns ni när kommunhuset hälsade ”God Jul?

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna har utsetts till Årets biltvättarkommun

Nyheter Kreativ informationskampanj gav pris från Hållbar biltvätt. Sollentuna kommun är bäst i Sverige på att informera och uppmuntra sina invånare till att inte tvätta bilen på gatan. Tack vare sina insatser har kommunen nu utsetts till Årets biltvättarkommun 2020...tisdag 20/10 9:47

Nu är Röda Korsets nya second hand-butik invigd

Nyheter Mindre lokal ska ge större lönsamhet. En stund före klockan 11 i lördags började en liten nyfiken kö bildas utanför Röda Korsets nya second hand-butik på Hvidovrestråket i Tureberg. – Härmed förklarar jag vår nya butik invigd, sa Joakim...tisdag 20/10 5:15

Oförändrad skatt i Alliansens budget för 2021

Nyheter De ekonomiska prognoserna präglas av stor osäkerhet. Nu har den styrande Alliansen i Sollentuna presenterat sitt budgetförslag för de kommande åren.måndag 19/10 14:30