Turebergshuset har över 40 år på nacken och är i skriande behov av en upprustning. Foto: Åsa Sommarström

Nu flyttar Sollentuna kommun ut ur Turebergshuset

Nu i julhelgen lämnar större delen av kommunens verksamheter Tureberg och flyttar till ersättningslokaler i The Factory i Häggvik. Det över 40 år gamla kommunhuset ska renoveras och först sommaren 2022 beräknas kommunens politiker och tjänstemän kunna återvända till Tureberg.

  • Publicerad 13:02, 21 dec 2019

– Jag är trygg med att vi kommer att kunna flytta tillbaka i augusti 2022. Det är en gammal kåk från 1970-talet så man kan inte garantera in i minsta detalj, men tidsramen är ganska väl tilltagen, sa Thomas Ardenfors (M), ordförande i Sollentuna Kommunfastigheter AB, i september då kommunstyrelsen beslutade att gå vidare med planerna i enlighet med den förstudie som gjorts för att se över husets status och renoveringsbehov.

Kommunarkivet flyttade först

Kommunarkivet flyttade redan i somras, till ett hus på Vespergränd i Norrviken, på grund av en översvämning i lokalen i Tureberg.

Andra flyttar i stället lite senare än den stora massan. Det är Kontaktcenter, som sitter kvar i Turebergshusets entré fram till den 31 januari sedan öppnar den 3 februari hittar i Sollentuna biblioteks lokaler på Aniaraplatsen, och delar av socialkontoret som sitter kvar i Turebergshuset fram till månadsskiftet januari/februari innan de flyttar till lokaler på Tingsvägen 17 och Turebergsvägen 3–5.

Bibblan ska flytta in i kommunhuset

Renoveringen av Turebergshuset är omfattande – bland annat ventilation, avlopp och hissar ska bytas ut – och kostnaden har  har uppskattats till 450–570 miljoner kronor.

Klart i dag – kommunen flyttar in hos The Factory

I samband med renoveringen ska lokalerna anpassas till de behov som finns, bland annat med en flexibel lösning med bättre anpassade mötesrum och mer funktionella arbetsytor.

Klart är också att Sollentuna bibliotek ska flytta från Aniaraplatsen till Nya Turebergshuset när ombyggnaden är klar, och att entrén till huset ska byggas ut för att ge bättre service till invånare och besökare.

Minns ni när kommunhuset hälsade ”God Jul?

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Glädjande statistik: Fortsatt fallande coronakurva

Nyheter Lägsta antalet nya fall på fyra veckor I vecka 2 konstaterades 118 nya coronasmittade i Sollentuna Det är det lägsta antalet på fyra veckor.torsdag 21/1 14:27

Rekordmånga skjutningar i Stockholm 2020

Nyheter Sollentuna bland de absolut hårdast drabbade Förra året var det rekordmånga skottlossningar i Stockholms län. Hårdast drabbat var Järva med 22 skjutningar, men LPO Sollentuna ligger inte långt efter med 20.torsdag 21/1 14:00

Snart kan 70-plussare få vaccinet i armen

Nyheter Så vet du när det är din tur Många väntar nu ivrigt på att få vaccinera sig mot covid-19. Men hur vet man när det är ens tur och hur man bokar en tid? Vaccinsamordnaren Magnus Thyberg om hur, var och när stockholmarna får...torsdag 21/1 12:24