Jimmy och Magdalena Hatzigeorgiou stormtrivs redan.

Medan andra kanske ser en byggarbetsplats – eller snarare en jättegrop – utanför köksfönstret, fantiserar paret om sina framtida hemkvarter.

– Jag älskar den här utsikten. Det är nästan svårt att smälta att vi kommer att få se ett helt nytt område växa fram här. Med allt som händer blir det aldrig långtråkigt. Som att vara på bio varje dag! säger Jimmy.

För ett par veckor sedan flyttade de in med sonen Matteo i Haga norras först färdigställda bostadshus som ligger ovanpå Bilias nya showroom.

Lillebror är på väg, så det blev en fyrarummare till den växande familjen,

– Vi var först in, men nu ser vi att det börjar lysa i en del fönster, säger Magdalena.

2 000 grannar

Många grannar blir det, runt 2 000 stycken när stadsdelen är fullt utbyggd. Det är några år fram i tiden men det är inget som stör familjen, tvärtom.

– Vi flyttade hit från Arenastaden. Har man bott på taket på Mall of Scandinavia så är man van vid liv. Vi älskar att vara mitt i smeten, se staden växa fram. Vill man höra fågelkvitter och ha det helt lugnt ska man nog bo på en annan plats än i Solnas hjärta, säger Jimmy.

– Moderna fönster är väldigt bra isolerade också, tillägger Magdalena.

Hon är Solnabo sen alltid och tandläkare. Jimmy är restaurangägare med hemmaplan på Östermalm. Han tilltalas av visionerna för Norra Haga, med en arkitektur som han anser påminner om innerstadens.

– Det är inspirerat av sekelskiftet, gammalt men modernt. Jag är väldigt förtjust i det tänket. Det känns som Paris eller Milano. Genuint på något sätt, säger Jimmy och får medhåll.

– Precis, vi vill hellre ha småskaligt än kedjor. Eftersom vi är småbarnsföräldrar hoppas vi på ett mysigt bageri som öppnar tidigt, lekparker och trevliga kvarterskrogar. Utöver några bra ställen i Råsunda tycker jag att det saknas i Solna – restauranger som gör att man inte behöver åka in till stan, säger Magdalena.

Ratade Dallasskrapan

I jakten på nytt boende spanade paret på andra nyproduktionsprojekt i Råsunda och Dallasskrapan. Men att få se en stadsdel växa fram från första parkett vid köksbordet, gjorde valet givet.

– Det känns helt rätt. Jag tror absolut vi kommer att bo här i tio år, säger Jimmy.