VACCINÖPPET. Sex nya mottagningar för vaccinering mot covid-19 har öppnat. Foto: Mostphotos

Nu finns sex nya mottagningar för vaccinering

Ytterligare 18 000 tider för vaccinering finns nu att boka för 70+. Detta sedan sex nya vaccinationsmottagningar öppnat runt om i länet. Närmast för de flesta Sollentunabor är den på Kistamässan.

  • Publicerad 17:39, 12 apr 2021

Nu har ytterligare sex mottagningar för vaccinering mot covid-19 öppnat i regionen. De har en kapacitet på cirka 18 000 vaccinationer i veckan.

Sedan tidigare finns fyra mottagningar som, förutom vårdcentralerna, vaccinerar och de finns vid Älvsjömässan, Täby kommunhus, Sabbatsbergs sjukhus och Karolinska universitetslaboratoriet i Solna.

Spridda över länet

De nya mottagningarna finns i Kulturarenan Fållan i Slakthusområdet i Johanneshov, på Kistamässan, vid Torvalla IP i Haninge, på Odengatan 65, på Tullportsgatan i Norrtälje och vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge.

De nya mottagningarna drivs alla av privata vaccinatörer, förutom den på Karolinska i Huddinge.

Alla erbjuder vaccinering för dem som är födda 1951 och tidigare. Tider bokas via appen Alltid öppet.

Alla 70+ ska också ha fått ett brev hem med information om vaccineringen, och om att de kan ringa sin vårdcentral och boka tid.

65+ har tjuvstartat

Många vårdcentraler har kunnat börjat vaccinera nästa grupp, som är 65+, då de extra vaccinationsmottagningarna avlastat dem.

Här är alla vaccinatörerna

Kistamässan (Werlabs)

Kulturarenan Fållan i Johanneshov (Doktor24)

Karolinska universitetslaboratoriet i Solna (Karolinska universitetssjukhuset)

Karolinska sjukhuset i Huddinge (Karolinska universitetssjukhuset)

Sabbatsbergs sjukhus (Stockholms läns sjukvårdsområde)

Torvalla IP i Haninge (VKS Healthcare)

Tullportsgatan i Norrtälje (Prosalus)

Odengatan 65 (Vaccindirekt)

Täby kommunhus (Vaccindirekt)

Stockholmsmässan i Älvsjö (Vaccindirekt)

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tvärbanan rycker allt närmare Sollentuna

Nyheter Nya linjen har öppnats Tvärbanan har fått en ny linje, linje 31, som kommer att ha Helenelund som slutdestination.måndag 17/5 18:43

Vårdplatserna fördubblas på Sollentuna sjukhus

Nyheter Nya platser öppnas för geriatrisk öppen- och slutenvård Utbyggnaden av äldresjukvården på Sollentuna sjukhus fortsätter. En fördubbling av antalet platser sker nu i maj och det långsiktiga målet är en femdubbling av den geriatriska vården från starten i...måndag 17/5 10:24

Man dömd till fängelse för spridande av ”hämndporr”

Nyheter La upp film och bilder på sitt ex på porrsida på nätet När kvinnan avslutade relationen laddade mannen upp en film med henne på en porrsida på nätet. Han satte dessutom upp kränkande bilder på henne nära hennes bostad i Sollentuna. Nu har mannen dömts...söndag 16/5 9:10