I brist på detta - duger ett konstsnöspår bra! På Arninge golfbana kan du få användning av längdskidorna redan i helgen.

Nu finns färdiga konstsnöspår i Täby

Sugen på längdåkning? Borde träna till Vasaloppet? Tag med skidorna och stick till Arninge golfbana!

  • Publicerad 13:37, 2 jan 2016

Kanske är detta det enda spåret söder om Sundsvall?

På Arninge golfbana fixar ideella krafter från Täby IS Skidklubb och Sundbybergs IK för sjunde säsongen ett ordentligt konstsnöspår.

I år har resan till perfekta spår varit lång:

- Vädret har ställt till det för oss i år. Vi började att spruta med våra fyra snökanoner vid första kylan som kom redan 21 - 24 november och vi fick ihop ca 5000 kubikmeter, men nästan allt försvann i värmen och nästa köldknäpp kom i mitten av december. Sen sprutade vi snö i 3.5 dygn och fick ihop ett spår på 1.3km och Kultur & Fritidsnämndens chef i Täby invigde spåret och höll tal och klippte bandet den 19 december och många skidåkare kom till premiären. I julveckan var det +14 grader, regn och hård vind som gjorde att nästan hela spåret försvann. Men på annandagen tog vi nya tag och startade våra fyra snökanoner igen och nu har vi lagt ut ett nytt spår ca 1.5 km. Det är det enda skidspåret i hela Stockholmsregionen med omnejd, det närmaste spåret finns i Sandviken, men det är minst två timmars bilresa dit. Kanske är detta det enda spåret söder om Sundsvall? Berättar Klas-Göran Ericsson, ordförande i Täby konstsnöspår.

Kolla in hemsidan om du vill veta mer. http://tabykonstsnospar.se/

- Vi är stolta och glada efter hårt ideellt arbete att kunna erbjuda Stockholm med omnejd möjlighet att kunna åka skidor denna konstiga vinter, säger Klas-Göran Ericsson.