Menyn på Señor Bob är mexikanskt inspirerad.

Nu får Vallentuna centrum en ny restaurang

Krogutbudet i centrum förstärks i vår med Señor Bob. På menyn står burritos och poké bowls. Ägaren Jerry Forsberg kallar konceptet för "fast casual".

  • Publicerad 12:03, 24 jan 2021

Jag satsade pengarna på min första restaurang.

Om några veckor slår Brödernas upp portarna till sitt hamburgerhak i Vallentuna centrum. I april är det dags för ännu en nyetablering. Bakom ligger ägarna till Poké bowl som driver restauranger i Alvik, Ekerö, Lidingö, Norrtälje och på Norr Mälarstrand.

Men när de nu lanserar sin nya satsning kommer Vallentuna först. Senare är det dags för Solna och Lidingö.

Jerry Forsberg har tidigare varit med och drivit krogar i stan. Framtiden ser han nu längre bort från tullarna och med mer avslappnad inramning.

– Jag har haft stora restauranger, som Kasaï på Linnégatan. De blir extremt påverkade av pandemin medan vårt koncept passar bättre nu när folk ändrat sitt sätt att gå ut. Man håller sig mer hemma och det blir mer take-away.

Målet är att kunna erbjuda måltider för dryga 100-lappen. Då passar burritos och poké bowls, som är relativt enkla att sätta ihop i köket.

– Men det är inga halvfabrikat vi jobbar med. Vi har till exempel en yucataninspirerad pulled pork som ligger ett dygn i apelsin och citron.

Några hamburgare blir det inte, till skillnad från på Poké bowl. Det har enligt Jerry Forsberg inget att göra med att Brödernas kommer att konkurrera om kroggästerna i Vallentuna.

– Nej. Vi har tagit fram det här konceptet för att vi tror det ligger ännu mer i tiden. Vi kan hålla nere priserna om folk är permitterade eller går på a-kassa. Då håller vi nere och satsar på råvarorna.

Premiären blir troligen i april och tills dess hoppas han att Señor Bob har fått utskänkningstillstånd. Öppningsdatumet hänger på när inredningen, som ska gå i art deco-stil, är levererad.

Till sist blir jag tvungen att fråga om han är samme Jerry Forsberg som vann Robinson 2004.

– Ja, en gång i tiden. Jag vann en miljon skattefritt och var då den som vunnit den största summan i svensk tv. Jag satsade pengarna på min första restaurang och blev totalt blåst men lärde mig mycket. Men helst förknippas jag inte med det där.