Publik. Täby FK tillåter publik igen matcher som och spelar på Vikingavallen då Tibblevallen är avstängd. Foto: Uffe Lindeborg, arkivbild

Nu får Täby FK spela med publik igen

Fotbollsfantasterna har längtat medans läktarna ekat tomma. Men nu äntligen kan Täbyborna se fotboll igen på Vikingavallen.

  • Publicerad 15:19, 11 jun 2021

Från och med den första juni blev det tillåtet med publik för klubbarna i superettan igen. Glädjande besked för Täby FK som spelade sin första match med publik mot Sollentuna i helgen.

– Senaste matchen vi spelade inför publik var säsongen innan pandemin. Då var det fullt med publik som dök upp på Tibblevallen och firade att vi tog steget upp i division 1, säger Marko Rönnholmen klubbchef, Täby Fotbollsklubb och fortsätter:

– Det känns kul och spännande med publik igen. Vi vet att det är efterlängtat bland många, både föräldrar, medlemmar och fans. Och inte minst de spelande lagen.

Hemmaarenan, Tibblevallens gräsplan, är avstängd vilket gör att herrarnas matcherna nu ska spelas på Vikingavallen.

Hundra personer på läktaren

På de första matcherna kommer klubben tillåta 100 personer på läktaren. Biljetterna kan man boka i förväg.

Funktionärer står redo för att hänvisa publiken till rätt platser. Det kommer sitta publik på varannan rad och med två stolars lucka för att minimera smittspridning.

Marko Rönnholmen hoppas att de kan öppna upp för mer publik längre fram på säsongen.

– Det blir en härligt atmosfär med publiken som en del av helhetsintrycket på arenan.

Och ju fler som dyker upp, desto bättre förstås.

Hur påverkar det klubben?

– Rent ekonomiskt så tillförs det lite till föreningen då vi tar entré men framförallt så är det för stämningens skull vi alla ser fram emot publik på läktaren, säger han.

”Tabellmässigt ser det inte så roligt ut”

Damlaget spelade också sin första match för säsongen förra helgen. Herrlaget började säsongen bra men har hamnat i en liten svacka berättar Marko Rönnholmen.

– Tabellmässigt ser det inte så roligt ut. Vi är medvetna om att det andra året i Ettan är oftast det tuffaste och det är bara för oss att förhålla oss till. Laget har sagt att de tar en match i taget och det är bara att jobba på, säger han.

Glädjande besked. Marko Rönnholmen från Täby FK är glad över att de nu får ta emot publik igen. Foto: Maria Svensson

Det nya regeringsbeslutet

Eter nästan ett år så kan klubbarna i Allsvenskan och Superettan upp för större publik än tidigare. Det nya regeringsbeslutet som trädde i kraft 1 juni gör det möjligt för för klubbarna att ta emot 500 åskådare, så länge regler om social distansering efterlevs, och att arenorna har numrerade sittplatser.

Täby FK kommer att ta 100 personer till matcherna just nu men hoppas kunna öppna upp för mer publik längre fram.

Eftersom att Allsvenskan har uppehåll för EM-slutspelet så blir Superettan först med publik.

Visa merVisa mindre