Nu blir sparkcyklarna fler i Stockholm. Foto: Tier/Press

Nu får Stockholm ännu fler elsparkcyklar

Elsparkcyklarna syns redan överallt i Stockholm. Nu blir de ännu fler – tyska företaget Tier kommer hit för att slåss om användarna.

  • Publicerad 12:10, 9 mar 2019

I höstas kom de första elsparkcyklarna till Stockholm, när företaget Voi Technology etablerade sig i stan. Några månader senare följde företaget Lime efter.

Tanken är att sparkscyklarna ska vara ett alternativ till bil, taxi och cykel.

Finns en baksida

Men alla är inte förtjusta. En baksida är att elsparkcyklarna inte parkeras i särskilda ställ, utan lämnas lite här och var. Ibland mitt i gångbanorna, så att de till hindrar framkomligheten.

Som Mitt i har berättat tidigare har trafikkontoret har det senaste halvåret fått runt 20 klagomål på sparkcyklarna, de flesta handlar just om att de står i vägen på gångbanor.

Nya sparkcyklar från Tyskland

Och nu står det klart att sparkcyklarna i Stockholm blir ännu fler. Det är tyska företaget Tier som från och med i onsdags har placerat ut sina sparkcyklar i Stockholm, något som Breakit var först med att rapportera om.

”Sverige är ett progressivt land med ett starkt innovationstänk inom mobilitetssektorn – en perfekt match för vår vision att förbättra mobilitet för alla”, säger Philip Haas, expansionsansvarig på Tier i ett pressmeddelande.

”Diskuterat lösningar”

Mitt i har tidigare berättat om tyska Tier. I februari deltog företaget i ett möte med trafikborgarrådet och företagen Voi, Lime, EU-Bike, Blinkee City, Nextbike och Felyx för att prata om elsparkcyklar och hyrcyklar i stan.

Då diskuterades bland annat hur sparkcyklarna inte ska blockera framkomligheten på stadens gator och trottoarer.

– Vi har diskuterat olika lösningar som gör att företagen raskt kan plocka bort dem om de står i vägen, sa Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd.