Karlaloppis. Snart får Östermalm ytterligare en loppis. Foto: Stockholmsmarknader

Nu får innerstaden sin första bakluckeloppis

De är vanligtvis placerade en bit utanför citykärnan. Men nu presenteras en helt ny bakluckeloppis – i Värtahamnen.

  • Publicerad 11:27, 11 jun 2019

"Superloppisplats", så beskrivs den kommande bakluckeloppisen av arrangören Stockholmsmarknader. I ett väldigt entusiastiskt pressmeddelande skildras loppisen så här:

"En stor rackarns bakluckeloppis, så rackarns centralt – det är för rackarns bra för att vara sant! Trodde vi – tills det gick! Plötsligt stod alla stjärnor och himlakroppar rätt och denna superloppisplats uppenbarade sig. Så nu invaderar loppisvärlden kajerna vid Värtan, med utsikt över vatten och Finlandsfärjor och med citysiluetten precis inpå. Ja, både stadsbuss och Finlandsfärjor stannar faktiskt precis vid loppisen! "

Säsongspremiär för loppis på Östermalm

Totalt arrangeras det loppis i Värtahamnen vid tre tillfällen: 25 augusti, 1 september och 8 september klockan 11-15. Loppisen håller till längs Södra kajen. Antalet platser är begränsade och kan bokas redan nu via vartanloppis.se.

Idén till loppisen i Värtahamnen kom från Stadsutvecklarna i Värtahamnen, med Kristina Alvendal i spetsen, som kontaktade Stockholmsmarknader med förslaget.

– Det skall bli väldigt roligt för Värtahamnen att stå värd för denna loppis. Det har blivit ett av de mest folkkära sätten att handla och en dynamisk mötesplats, säger Kristina Alvendal i ett pressmeddelande.

En säljplats kostar 150 kronor och det går även bra att sälja utan bil.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android