Nu får du cykla mot enkelriktat

Nu får Kungsholmsborna cykla mot enkelriktat. I veckan skyltas gatorna kvarter om i stadsdelen. Efter sommaren kommer turen till resten av innerstan.

  • Publicerad 10:44, 17 jun 2016

Mitt i har tidigare berättat om planerna från stadens sida om att förbättra framkomligheten för cyklister genom att tillåta cykling åt båda håll på gator som är enkelriktade för bilister.

I veckan började gatorna på Kungsholmen, som är pilotstadsdel, att skyltas om. Efter sommaren följer 200 kvarter i övriga innerstan.

Enligt staden har man har valt kvarteren efter ”bedömning av lokal lämplighet och säkerhet: framförallt där gator är tillräckligt breda och har 30 kilometer i timmen som högst tillåtna hastighet och måttliga cykelflöden.”

– När vi inför en sådan här förändring är det viktigt att trafikanter blir uppmärksamma på att man delar gatuutrymmet och möts på nya sätt i trafiken. Exempelvis kommer cyklister kunna köra ut från gator där det inte tidigare varit möjligt att cykla ut till en anslutande gata, säger Per-Åke Tjärnberg som är projektledare i ett pressmeddelande.