Okej med besök. Bara rekommendationerna följs. Foto: Most Photos

Nu får du besöka nära och kära på äldreboende

Nästan alla äldre på särskilda boenden i Sollentuna har vaccinerats för covid-19 och anhöriga kan nu besöka sina närstående igen. Folkhälsomyndighetens rekommendationer gäller emellertid och besökare behöver följa de riktlinjer som varje boende har tagit fram för anpassade besök.

  • Publicerad 14:50, 24 feb 2021

– Många har längtat efter att kunna träffa familj och närstående. Därför är det mycket glädjande att de på äldreboenden har blivit vaccinerade och att vi kan öppna för besök, i enlighet med de rekommendationer som gäller, säger Anna-Lena Johansson (L), vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Förbudet mot besök på äldreboende i Sollentuna upphörde redan den 3 februari. Kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska, Mas, avrådde dock starkt från besök även efter det. Men inte längre alltså.

Följ lokala rutiner

Det är Folkhälsomyndighetens rekommendationer som gäller och alla äldreboenden i Sollentuna har tagit fram lokala rutiner för besök, och det är viktigt att dessa följs förklarar Pia Bornevi, förvaltningschef på vård-och omsorgskontoret.

– Även om de äldre på särskilda boenden nu har blivit vaccinerade mot covid-19 är det fortfarande viktigt vid besök att följa de rekommendationer som finns för att minska risken för smittspridning, säger hon.

Kommunen uppmanar besökare att prata med personalen på boendet om hur du besöker din anhöriga på bästa sätt, och att tänka på att rutinerna för besök är till för att skydda oss alla.

Vad du som besökare ska tänka på

Folkhälsomyndighetens rekommendationer gäller.

Stanna hemma om du har något eller några av följande symptom: Feber, hosta, snuva, nästäppa, halsont, huvudvärk, illamående, diarré eller värk i muskler och leder.

Håll rekommenderat avstånd.

Tvätta händerna noga inför ditt besök och använd handsprit enligt verksamhetens rekommendationer.

Följ rutinerna som boendet satt upp.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Populär fritidsgård hotad när kommunen ska spara

Nyheter Ännu inget nytt avtal för den föreningsdrivna gården i stallmiljö Den föreningsdrivna fritidsgården i stallmiljö är både välfungerande och välbesökt. Dessutom erbjuder den trygghet och meningsfull fritid för många tjejer i åldern 12–18 år. Ändå är den hotad.lördag 17/4 9:55

55+ kan få vaccin – om de kommer på stört

Nyheter Kan skriva upp sig på reservlista för överblivna doser Här kan 55-plussarna få sitt vaccin – om det blir doser över vid dagens slut. Knappt har mottagningen i Slakthusområdet öppnat så hänger de på låset.fredag 16/4 15:20

Sollentuna får 5 nya miljoner till ungdomssatsningar

Nyheter Riktat stöd till sommarjobb, lovskola och lovaktiviteter I går antog riksdagen den nya vårbudgeten. Bland annat anslås riktade statsbidrag åt kommunerna till sommarjobb för unga, lovskola och lovaktiviteter. För Sollentunas del handlar det om 5 miljoner...fredag 16/4 14:40