Liksom varje år handlar allt om minusgraderna för att få till bra åkning på Arninge golfbana. I veckan blev det riktigt kallt och igår kom snön vilket gjort att föreningen Täby konstsnöspår har kunnat gå hårt ut.

– Vi har kommit längre än vi förväntat och har kört full fart hela veckan. Prognosen ser gynnsam ut, när det gäller temperatur och vind, säger Johan Högberg från Täby konstsnöspår.

Dusch och bastu öppen

Sedan ett par dagar är tio kanoner i gång och sprutar ut snö på den annars grönklädda golfbanan. I konstsnöspårets Facebookgrupp med nästan femtusen följare jublar flera skidåkare.

"Har sett framemot detta hela sommarn och hösten!" skriver en och en annan skriver:

"Dags att plocka fram skidorna förstår jag!".

Förra året stängdes omklädningsrummet, och in- och utgång byggdes om på grund av pandemin. Men i år öppnas anläggning upp.

– Vi kommer återgå till den layout som vi hade innan. Vi är beredda att vidta åtgärder om läget i samhället förändras. Vi kommer ha dusch och bastu öppna och det är en förändring som är positiv, säger han.

Låna utrustning

Slutmålet är en runda på tre kilometer.

– Det är svårt att säga när det blir. Men vi kommer försöka öppna ett åkbart spår så snart det går, säger han.

Precis som tidigare år går det att låna utrustning på plats. För alla under 20 år är det dessutom gratis. Nytt för i år är att det finns fler skateskidor för barn efter en donation från Niklas Skoglunds minnesfond.