Dags för dos 3. I alla fall för en del av Sollentunas äldre personer. Foto: Mostphotos

Nu erbjuds äldre en tredje dos vaccin

Sedan i torsdags, den 7 oktober, kan äldre i Sollentuna få en tredje dos vaccin mot covid-19.

  • Publicerad 15:59, 13 okt 2021

– Det är mycket glädjande att den tredje dosen vaccin nu kan erbjudas till de äldsta. Viktigt är också att den vårdpersonal som ännu inte vaccinerat sig gör det för att skydda dem de arbetar med och för att minska smittspridningen, säger Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård-och omsorgsnämnden.

Region Stockholm har beslutat att personer som bor på äldreboende, personer med hemtjänst, och personer födda 1941 eller tidigare ska erbjudas en tredje vaccindos.

Även för personal

I Sollentuna startade vaccineringen av personer på äldreboende alltså den 7 oktober. Även personal som arbetar på särskilt boende för äldre och som ännu är ovaccinerade eller inte fullvaccinerade erbjuds vaccin.

Sedan den 4 oktober kan personer födda 1941 eller tidigare boka tid för vaccination via appen Alltid öppet eller via telefonbokning på nummer 08–428 429 30.

Från och med den 18 oktober går det också bra att kontakta sin vårdcentral.

Ett informationsbrev ska skickas till alla som har hemtjänst men är under 80 år. Med brevet kan man vända sig direkt till en vaccinationsmottagning som erbjuder drop-in eller, från och med den 18 oktober, vända sig direkt till sin vårdcentral.

Sex katalysatorstölder på ett dygn

Nyheter "Vi tror att det är ligor som står för stölderna" I tisdags och i onsdags skedde sex katalysatorstölder i Sollentuna – inom loppet av ett dygn.fredag 15/10 15:21