Piffas upp. Upprustning av Hässelby gårds torg ska öka trivseln och tryggheten i området. Foto: Anna Rönnqvist

Nu drar upprustningen av Hässelby gårds torg igång

I sommar tar arbetet med att piffa upp Hässelby gårds torg fart. Bättre belysning, nya träd och nya möbler ska på plats för att öka trivsel och trygghet.

  • Publicerad 16:36, 26 jun 2020

Tidigare har Ormängstorget och parkstråket intill rustats upp. Nu har turen kommit till Hässelby gårds torg.

– Vi kommer att gräva på torget, riva upp befintliga plattor och ta bort möbler och papperskorgar. Vi lägger nya plattor som ger torgytan ett lyft. Ställer ut nya bänkar och nya cykelställ och nya papperskorgar, skriver Victor Bengtsson, kommunikatör på trafikkontoret, i ett mejl.

De metallramper som finns utanför butiksentréer tas bort, istället kommer marken att höjdanpassas. Biltrafik in till torget kommer också att stängas av med hjälp av pollare.

– Genom nya växter och buskar, friskare träd, tillgängliga och lättorienterade ytor, ny möblering, anpassad belysning och mindre trafik ska fler vilja vistas på torget större delen av dygnet, skriver Victor Bengtsson.

Kommer knoppa. Soffor, rabatter och träd ska upp runt scenen på torget. Foto: Anna Rönnqvist

Sker i etapper

Arbetet sker i två etapper. Första sätter igång nu i sommar för att vara klart i november. Det området sträcker sig från tunnelbaneentrén till där Hässelbygårdsskolan tar vid.

Byggområdena kommer att stängslas in efter hand. Gångpassager till butiker kommer dock lämnas öppna.

Tillfixningen kommer innebära en hel del byggstök på torget i sommar, men alla butiker och restauranger ska ha öppet som vanligt och vara möjliga att besöka under hela byggtiden.

Etapp 2

Den andra etappen av bygget rör området runt stadsdelsförvaltningens hus och runt grillen.

Det arbetet sätter igång april 2021.

Hela alltet ska vara klart november 2022.

I höst kommer också Stockholms Vatten och Avfall renovera gamla ledningar under torget, vilket innebär lite grävarbeten.

Visa merVisa mindre