Nu kan ridningen börja igen (Genrebild) Foto: Most Photos

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men nu öppnar man igen.

  • Publicerad 13:49, 2 dec 2020

Från och med imorgon, torsdag, så drar Upplands-Bro ryttarförenings verksamhet igång igen.

Det här uppger kultur- och fritidschefen Hannah Rydstedt Nencioni i ett sms till Mitt i.

Hon skriver att det här innebär att innertaket på ridhuset kan fungera som tak tillsvidare. Samt att arbetet med att återställa det yttre taket som blåste av i stormen fortsätter.

Ryttarföreningens tak slets bort av stormen

Det var den 19 november under morgontimmarna som det yttre taket på ryttarföreningens ridhus blåste av till följd av den hårda vinden.

Sedan dess har man haft stängt för att kommunens entreprenör ska kunna röja lösa takdelar, isolering och liknande, samt bygga upp ställningar kring ridhuset.

Kajsa var i ridhuset när taket blåste bort

Därefter har ridhusets innertak tätats och kontrollerats. Nu står det alltså klart att verksamheten kan öppna igen, från och med imorgon.

Hennes saknad blev till skrivcafé

Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33

Upplands-Bros glädjande skridskobesked

Och då öppnar biblioteken igen. I dag, måndag den 18 januari, så öppnar isen på Kungsängens IP åter upp för allmänhetens åkning.måndag 18/1 11:23